Konya-Saraybosna elele

Saraybosna ile Konya arasında yeni bir işbirliği anlaşması imzalandı.

Konya ile Saraybosna arasındaki kardeşlik bağlarını resmiyete dökmek için Konya'ya gelen Saraybosna Büyükşehir Belediye Başkanı Semiha Borovac, günümüzde Saraybosna'nın ilk kent oluşumu olarak kabul edilen ve temelleri hala duran Mevlevihaneleri yeniden yapılandırma teklifinde bulundu.

EN BÜYÜK CADDENİN ADI: ALİYA İZZETBEGOVİÇ
Yıllardır süren Konya ile Saraybosna arasındaki kültürel faaliyetleri resmiyete dökmek amacıyla Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile Saraybosna Büyükşehir Belediye Başkanı Semiha Borovac arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Saraybosna ile kültürel faaliyetleri geliştirmek istediklerini söyleyen Tahir Akyürek, "Konya'nın en büyük mahallelerinden biri olan Bosna-Hersek mahallesi, Konya'nın en büyük caddesi olan İzzetbegoviç Caddesi aramızdaki kültürel bağların geliştirmek istediğimizin en önemli göstergelerinden biridir" dedi.

MEVLEVİHANELER YENİDEN CANLANACAK
Konya Büyükşehir Belediyesi Saraybosna Meslek Edindirme Kursları'yla Saraybosna ile kültürel faaliyetlere verdikleri öneme dikkat çeken Akyürek, gelecekte gençler arasında büyük bir iş birliği doğacağını vurguladı.

Mevlana'nın 800'üncü vuslat yıl dönümünde Konya'da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Semiha Borovac da Saraybosna'da temelleri belli olan ve 1462 yılında inşa edilen mevlevihaneleri tekrar yapılandırma için Tahir Akyürek'e bir teklifte bulundu. Saraybosna'nın ilk kent oluşumu olarak kabul edilen mevlevihanelerin Konya ile Saraybosna arasında yeni bir ortak proje olarak değerlendirilmesini istedi.

BOSNA HERSEK MAHALLESİNİ GEZDİLER
Konya ile Saraybosna arasında yapılan kültürel faaliyetlerin gelecek nesiller için büyük önem taşıdığını vurgulayan Başkan Borovac, "yıllar sonra bizim kurduğumuz kültürel faaliyetler üzerinden gençler büyük işler başaracaklar" görüşünü dile getirdi. Saraybosna'nın dünyada bir çok şehirle kültürel faliyette bulunduğunu söyleyen Borovac, "Konya bu şehirlerden en önemlisi. Konyalıların Saraybosna halkına büyük önem verdiğini biliyoruz." dedi.

Şehirlerin kardeşliği için imzalar atıldıktan sonra Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek gelen misafirlere teşekkür ederek Saraybosna meslek edindirme kursularında yapılmış olan el işlemeleri, tablolar ve çini hediye etti. Hediye töreninin ardından Tahir Akyürek eşliğinde misafirler Bosna Hersek Mahallesi'ni gezdiler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri