Sanem Altan'dan Tarihe saygısızlık

Taraf’çı Ahmet Altan'ın kızı Sanem Altan, “soyisim kontenjanı”ndan yazar kadrosuna dahil olduğu Vatan'da, tarihimize küfretmekte babasıyla yarışıyor.

Her fırsatta teröristlerin haklarından bahsedip, KCK tutuklularına destek çıkan Sanem Altan, diğer taraftan ise tarihimize kin kusmaya devam ediyor. 

OSMANLI’YA DAİR KAÇ KİTAP OKUDUN SANEM?

Sanem Altan, “soyisim kontenjanı”ndan yazar kadrosuna dahil olduğu Vatan'da bugün de, Osmanlı’ya dil uzattı; Padişahları şarap içip üryan kızlarla oynaşmakla suçladı.

Altan “Kendisi zümrüt kakmalı tahtında oturup, testilerle şarap içerek fıskiyeli mermer havuzlarda üryan kızlarla oynaşırken; içki içerken yakalanan insanların kellesini kestiren bir padişahın, yaptıklarını yadırgamayan ve onu tarihe yiğit olarak kaydettiren bir halkın bugünkü politikacısı da elbet “Bizim söylediklerimizle yaptıklarımız birbirini tutmaz, bu bizim geleneğimizdir” der” ifadelerini kullandı.

“Tarihi sahtekarlıklarla dolu bir ülkenin elbet bugünü de sahtekarlıklarla dolu olacak” diyen Sanem Altan, “Her şeyi yalan bu ülkenin...” diye devam etti.

Altan kızı, Çanakkale Savaşı’yla ilgili de şu iddiada bulundu:

“Çanakkale Savaşı’nda 250 günde 250 bin kişinin ölümüyle biz “büyük başarı” diye övünmüyor muyuz?”

Sanem Altan, şöyle devam etti: “Kadınları namus uğruna ahlak uğruna öldürüp, evlere hapsedip eşcinselliği gelenekselleştirdiğimizi neredeyse bütün divan edebiyatının aslında bir eşcinsel edebiyatı olduğunu biz inkar etmeye çalışmıyor muyuz?
Hazırlıksız bir halde girdiğimiz Dünya Savaşı’nda zavallı köylüleri öldürtüp, salak gibi yenildikten sonra aslında galip geldiğimizi ama Almanlar yenildiği için yenik sayıldığımızı okutmuyor muyuz okullarda?
Ya da çok dindar, çok müslüman olduğu söylenen bir toplumda müslüman olmayanlara nasıl zulüm yaptığımızı tarihin dipnotları arasına sıkıştırmaya biz çalışmıyor muyuz?”

BİR KEZ DAHA SORUYORUZ: “DEFNE'DEN NE HABER SANEM?”


Hem de evli ve bir çocuk annesi olan sunucu Defne Joy Foster, Sanem Altan'ın kardeşi Kerem Altan'ın bekar evinde ölü bulunmuştu. 

İkilinin o gece bir kulüpte tanıştıkları, alkol aldıkları, ardından Kerem'in bekar evine gittikleri haberleri yer almıştı basında. Foster'in Kerem Altan'ın bekar evinde ölü bulunmasının ardından, komşularından gelen “gece çığlık sesleri duyduk” şeklindeki açıklamalar ile “bol miktarda aldığı alkolden öldü” iddiaları üzerine gidilmemiş, soruşturma sonucunda darp izine ve aşırı alkole rastlanılmadığı duyurulmuştu.

Defne Joy Foster'in bu şekilde gelişen ölümünün ardından Sanem Altan, kaleme aldığı yazıda, baştan sona garipliklerle dolu olayla ilgili en ufak bir sorgulamada bulunmamış, “Kerem'in ne kadar üzüldüğünü” anlatmaya çalışarak, geçiştirmişti olayı.

Habervaktim.com









İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri