Kur'an-ı Kerim usulüne göre okunmalı

Yumurtalık Müftüsü Süleyman Batuge, Kur'an-ı Kerim'in usulüne göre okunmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Adana'nın Yumurtalık ilçesinde din görevlilerine yönelik Kuran-ı Kerim hizmet içi eğitim kursu düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca taşra teşkilatında yaygın din eğitimi kapsamında yürütülen hizmetlerin etkinlik ve verimliliğinin artırılması amacıyla 2 dönem halinde 5 hafta düzenlenen kurs büyük ilgi gördü. Kursa ilçe merkezi ve köylerde görevli imam hatip ve müezzin kayyımlar katıldı.

Kurs boyunca Yumurtalık İlçe Müftüsü Süleyman Batuge tarafından tashih-i huruf, tecvit, dualar ve surelerin ezbere okunması dersleri verildi.

Müftü Batuge, "Bu yıl personelimizin eğitimi için bir takım kurslar düzenleyeceğiz. Bu kursun hayırlı olmasını diliyorum. Kur'an-ı Kerim'in güzel ses ve kendine has üslubuyla okunması ona ilk önce saygının gereğidir. Onun için Müslümanlar Kur'an-ı Kerim'i doğru ve güzel okumayı önemsemiş ve bu konuda eğitim-öğretim faaliyetleri başlatmış, bunu zamanla geliştirmişlerdir. Hz. Peygamber'in Kur'an-ı Kerim'i ashabına ağır ağır okuması, ashaptan tertip üzere ve güzel sesle okuyanları övmesi kıraat eğitim ve öğretiminin temellerini oluşturmuştur. Günümüzde de hem ibadet esnasında, hem de müstakil olarak Kuran-ı Kerim'in usulüne uygun okunmasına büyük önem verilmektedir." dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri