Bahçelievler halkı Çanakkale ruhunu yaşadı

Fatih Medreseleri, düzenlediği bir programla Çanakkale şehitlerini andı. Hayat Dersi Konferansları dizisinin Bahçelievler etabını Çanakkale şehitlerini anmaya ayıran Fatih Medreseleri’nin dün gerçekleştirdiği et

İstanbul Bahçelievler’de Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa katılım hayli yüksekti. Programın sunuculuğunu yapan Fatih Medreseleri Heyet Kurulu üyesi Selim Ulusal salona alınamayan katılımcılardan özür dileyerek, bir dahaki konferansı daha büyük bir salonda yapacaklarını belirtti.

Program her zamanki gibi Kur’an ziyafetiyle başladı. 3. Merkez Bölgesi Yakuplu Kursu Hocalarından Erhan Sağlam’ın kıraati oldukça etkileyiciydi.

OSMAN GAZİ’NİN KUR’AN’A SAYGI VE SEVGİSİ

Programın sunuculuğunu üstlenen Ulusal, Osmanlı imparatorluğunun kurucusu Osman Gazi’nin bir evde misafir kaldığı gece duvarda asılı Kur’an’a saygısından uyumadığını, kendisine neden yatmadığı sorulunca da “Biz ki Allah kelamının olduğu yerde ayak uzatmaktan hayâ ederiz.” dediğini hatırlattı. Ulusal, “Aynı saygı ve sevginin günümüzde de olmasını Yüce Rabbimizden istiyoruz” diyerek, dua etti.



ÇANAKKALE RUHUNU VEREN ANNELERİMİZDİR

Açılış konuşması için kürsüye gelen Cemil Taşkıran, “Çanakkale ruhunu veren annelerimizdir. Kâfirler, Müslümanları topla tüfekle yenemeyeceklerini anladığından aile mefhumunu yok etme yoluna gittiler. O gün Çanakkale Savaşına evlatlarını seve seve gönderen anneler dini ve namusu için fedakârlık yapmıştılar” dedi.

Fatih Medreseleri’nde eğitim gören küçük yaştaki talebeler, şehitliğin önemine vurgu yapan ayet ve hadisleri hem Arapça hem Türkçe okuyarak salondakileri şaşırttı. Daha sonra minik talebeler Çanakkale’de şehit düşen Kınalı Hasan’ı canlandıran bir gösteri yaptılar. Gösteri de Kınalı Hasan’ın annesinin yazdığı duygu dolu mektupta geçen sözler, salondakileri hüzünlendirdi.



VARLIĞINI ALLAH İÇİN HARCA

Çanakkale şehitlerine yönelik konferansı anlatmak üzere kürsüye gelen Fatih Medreseleri Genel Başkanı Masum Bayraktar, önce “Çanakkale şuurunu hakkaniyetle anlamayı Yüce Mevla’m hepimize nasip etsin” diyerek duada bulundu. Daha sonra insanları varlığını olur olmaz şeyler için harcayıp heba ettiğine değinen Bayraktar “Varlığımızı harcayacak tek bir yer var orası da Allah (c.c.) yoludur. Ancak o zaman varlığımız bir önem kazanır” dedi.

Bayraktar konuşmasında, sözde Nevruz protestolarına da değinerek “Görüyorsunuz günlendir süren nevruz tartışmaları var. Kutlamaydı, protestoydu, olaylardı derken ortalık toz duman içinde. Kimse nevruzun hakikatinin ne olduğundan, İslam’da böyle bir kutlamanın, bayramın olup olmadığından bahsetmiyor” dedi.



Kapanış konuşmasının ardından, Fatih Medreseleri’nde hafız olan ve hafızlık yapan talebelerin okuduğu 253 hatm-i şerifin duası yapıldı.

Mart ayı boyunca İstanbul’un çeşitli ilçelerinde yapılmaya devam eden Çanakkale Şehitlerini anma konulu Hayat Dersi Konferansı 23 Mart 2012 Cuma günü de Kağıthane Kültür Merkezi’nde 20.00’da gerçekleştirilecek.

Habervaktim.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri