Sivas, Başbağlar’la birleştirilsin 

Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı yeni iddialar ışığında Sivas olaylarıyla ilgili yeniden soruşturma başlatırken, Başbağlar olayları ile Sivas olayları arasında ortak isimlerin bulunduğu, dosyaların birleştirilmesi gerektiği ifade ediliyor.
Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nın yeni iddialar ışığında Sivas olaylarıyla ilgili yeniden soruşturma başlattı. Akit’ten Şükrü Macun’un haberine göre, karartılan bir çok provokasyonu ortaya çıkartması beklenen soruşturma, Sivas olaylarından nemalananları rahatsız ediyor. Akit’e konuşan Sivas davası sanıklarının eski Avukatı Hüsnü Tuna, soruşturmanın gerçek katilleri ortaya çıkarması açısından önemli olacağını ifade etti. Başbağlar olayları ile Sivas olayları arasında ortak isimlerin bulunduğunu ifade eden Emekli Cumhuriyet Savcısı Reşat Petek ise dosyaların birleştirilmesini istedi

GERÇEK FAİLLER ORTAYA ÇIKAR
Sivas olayları sonrasında olayın gerçek faillerinin üzerine gidilmediğini ifade eden Tuna, özel yetkili savcılığın başlattığı soruşturmanın önemine vurgu yaptı. Soruşturmanın derinleştirilmesi sonucunda gerçek faillerin ortaya çıkacağını ifade eden Tuna, “Şimdiye kadar bu davadan hüküm giyenlerin çoğu, asıl suçlu değil. Yeniden başlayacak olan soruşturma, olayın gerçek mimarlarının ortaya çıkartılmasında önemli olabilir” şeklinde konuştu.

ÖZEL YETKİLİ SAVCILIK ŞART
Soruşturmanın özel yetkili savcılık tarafından yürütülmesinin de önemli olduğunu kaydeden Tuna, “Çünkü bunun örgütlü, planlı, organizeli bir proje olduğunu düşünüyorum. Sadece Sivas olayları da değil, Başbağlar olayında da eylemden önce yasa dışı kişi ve örgütlerin oralarda planlar yaptığını herkes biliyor. Bundan dolayı, davanın özel yetkili savcılık tarafından soruşturulması normal ve gerekli” diye konuştu.

DOSYALAR BİRLEŞTİRİLMELİ
Emekli Cumhuriyet Savcısı Reşat Petek ise Başbağlar olayları ile Sivas olayları arasında ortak isimlerin bulunduğunu ifade etti. Bu isimlerin üstüne gidilmediğini kaydeden Petek, soruşturmayı açan savcılığın Sivas olayları ile Başbaşlar olayını birlikte ele alması gerektiğini söyledi. Petek, “Bir savcı olarak bu olayların tesadüf olduğuna inanmıyorum. Olaylarda organize bir derin devlet işi söz konusu” dedi.

SORUŞTURMA DERİNLEŞMELİ
Soruşturmanın kapsamlı bir şekilde yürütülmesi halinde büyük mesafe katledileceğini belirten Petek şöyle konuştu: “Sivas Valisi’nin ve Tugay Komutanı’nın o dönem sarf ettiği önemli ifadeler var. Bütün bunlar soruşturulmamış vaziyette. Sivas olaylarının tam anlamıyla ortaya çıkabilmesi için soruşturmanın derinleştirilmesi gerekiyor.”

ONLARDAN SES YOK!
Öte yandan konuyla ilgili görüşlerini almak istediğimiz Pir Sultan Abdal Derneği, DİSK ve KESK yöneticilerine yoğun çabalarımıza rağmen ulaşmadık. Böylesi önemli bir konuda telefonu ilgili kişilere bağlamayan yetkililer, yoğunluğu ve 4+4+4 ile ilgili Ankara’da yapılan mitingi bahane gösterdi. Daha önce “Zaman aşımına hayır” sloganlarını atan söz konusu dernek ve sendikaların şimdi ne diyecekleri merakla bekleniyor. 



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri