"Erkekler kadınlar üzerinde idarecidir"

Fatih Medreseleri Genel Başkanı Masum Bayraktar, “Erkekler kadınlar üzerinde idarecidir” ayetini hatırlattı ve ekledi: “İdarecilik ‘ben ne dersem ol olur’ değil. İdarecilik en sıkıntılı ve en zor şartlarda bile tatlıya b

Fatih Medreseleri mensupları, Göztepe’de Adıyamanlılar Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Bölge Müdürü Cemil Işık’ın düğününde bir araya geldi. 

Program Kur’an-ı Kerim ile başladı ve Fatih Medreseleri’nin yetiştirdiği hafız talebelerden Ahmet Faruk Yurdakul bir aşrı şerif okudu.

Fatih Medreseleri Genel Başkanı Masum Bayraktar, burada yaptığı konuşmada “Erkekler kadınlar üzerinde idarecidir” ayetini hatırlattı ve ekledi: “İdarecilik ‘ben ne dersem ol olur’ değil. İdarecilik en sıkıntılı ve en zor şartlarda bile tatlıya bağlayabilmektir. Efendimiz ‘Sizin en hayırlınız ailelerinize karşı en hayırlı olandır’ buyuruyor.”

Bayraktar konuşmasında Dünya ve Türkiye gündemine dair çarpıcı tespitlerde de bulundu:

“Müslümanlar bir binayı oluşturan en küçük yapı taşı olan tuğlalar misali birbirine kenetlenmedikçe zalimin zulmü devam edecektir. Yüzde 99’u Müslüman olan yurdumuzda bile bir avuç sayılabilecek kendini elit tabaka olarak gören azınlıkların seslerinin daha fazla çıktığı teessürle izlenmektedir. Bu ülke Hızır Ali Muratoğlu Hoca Efendi ve Bayram Ali Öztürk Hoca Efendi gibi çok kıymetli hocalarını faili meçhul bir cinayetlere kurban vermiştir ama acısını içerisinde yaşamıştır. Ama bir Ermeni öldüğünde ise kendini seçilmiş gören bu elit tabaka eylemler yapmış, gazeteler ve ülke gündemini aylarca meşgul etmişti.”



SİVİL ANAYASA VAZGEÇİLMEZ BİR İHTİYAÇ

Konuşmasında yeni Anayasa ile ilgili konulara da değinen Masum Bayraktar, yeni Anayasanın vazgeçilmez bir ihtiyaç olduğunu, 1980’lerden kalma darbe ve o zamanların karanlık izlerini taşıyan, eski Anayasanın değiştirilme zamanının geldiğini, bu hükümetin bu değişiklikle kararlı ve azimli olursa yapmaya muktedir olduğu ifade etti.



Fatih Medreseleri bünyesinde bulundurduğu 25 sivil toplum kuruluşu ile TBMM’ye ziyarette bulunarak, Anayasa komisyonuna ve parti grup başkanlarına hazırlamış olduğu yeni Anayasa taslağını sunmuştu.

Habervaktim.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri