Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri başladı

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, dünyada yaşanan huzursuzlukların önüne geçilmesi için Hz.

Muhammed (s.a.v.)'in iyi anlaşılması gerektiğini söyledi.

Vali Kızılcık, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde İl Müftüsü Veysel Çakı, Müftü Yardımcısı Hasan Güneş ve Merkez Vaizi Hasan Şahin'i makamında kabul etti. Hz. Muhammed (s.a.v.)'in insanlığa örnek olacak davranışlarının iyi özümsenemediğini ifade eden Kızılcık, bu etkinlikler vesilesiyle Hz. Peygamber (s.a.v.)'in davranışlarının özümsenmesinin insanlık barışına katkı sağlayacağını dile getirdi.

Dünyada yaşanan savaş ve huzursuzlukların önüne geçilmesinin Hz. Muhammed (s.a.v.)'in iyi anlaşılması ile çözülebileceğini kaydeden Kızılcık, şöyle devam etti: "Her şeyden önce Peygamber Efendimizin insanlığa her yönden örnek olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Onun yaptıklarını bir kez daha insanlığa hatırlatılması, özellikle bu dönemde çok ihtiyacımız olan barışa ve huzura kavuşmamız için farkındalığın oluşturulmasına katkı sağlayacaktır. Maalesef hala bu mesajları insanlık olarak çok doğru algıladığımız söyleyemeyiz. Komşu ülke Suriye ve Kuzey Afrika ülkelerinde yaşananlar ortada. Umuyorum ki bu tür etkinlikler ile Peygamber Efendimizin daha iyi algılanması, insanlığın barışa ve huzura ulaşmasına vesile olur." dedi.

İl Müftüsü Çakı da Kutlu Doğum'un bu yılki konusunun kardeşlik ve kardeşlik hukuku olduğunu kaydetti. Çakı, "Buna çok ihtiyacımız var. Müslüman ülkelere baktığımızda Peygamber Efendimizin ortaya koyduğu davranış modellerini yeterince özümseyemedik. Buna bir katkımız olursa ne mutlu bize." ifadelerini kullandı.

CİHAN




İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri