Yazarımızın sınıf arkadaşıydı

Görev yaptığı Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesine bağlı Yaygınyurt Köyü’nde Pazar gecesi eşinin gözleri önünde kafasına sıkılan iki kurşunla katledilen Konyalı İmam Mehmet Uzun, Yazarımız Mustafa Durdu’nun
Habervaktim Yazarı Mustafa Durdu, arkadaşı olan Mehmet Uzun’u yazdı:

Herkesin sevdiği tertemiz bir insandı

İmam Mehmet Uzun, yakın akrabam ve aynı zamanda okul arkadaşım idi. Çok güzel sesi ve kıratı vardı. İmam Hatip Lisesinde birlikte idik. Yurtta kalıyorduk. Daha o zaman imam-hatipli olmak arzusunda idi. Maalesef KPSS engeline takıldı. Bir şekilde çok sevdiği imamlık vazifesine başlayamamıştı. Köyde fahri olarak imamlık yapıyordu.

Herkesin sevdiği tertemiz bir insandı. 

Ailesinin maddi durumu iyi değildi. Kendisi de yaşadığı belde belediyesinde geçici olarak en ağır işlerden olan kazma kürek işlerinde çalıştı. Ailesini geçindirme derdinde idi. Bununla birlikte köyde gençlerle sohbet halkaları oluşturur, imam hatipli olmanın verdiği şuur ile vazife edindiği mefkûreyi en güzel şekilde yürütürdü. 

Herkesin sevdiği saygı duyduğu bir Müslüman idi.

Nihayet geçen yıl yoğun bir çalışma temposuna girerek kazandığı imam-hatiplik görevine başlamıştı. 

İlk görev yeri Doğubeyazıt idi. Maalesef Pazar günü gece teröristlerin suikastı sonucu şehit edildi. 

Şehit İmam Mehmet Uzun’un teyzesinin oğlu Hüseyin Ceran da doksanlı yıllarda askerlik görevini ifa ederken hainler tarafından şehit edilmişti. Şehit Hüseyin Ceran da benim ağabeyim mesabesinde komşumuzdu. Allah mekânlarını cennet eylesin.

Hainler, bir süredir Uludere olayının da ulusalcılar tarafından sürekli ısıtılıp ısıtılıp gündeme getirilmesi ile azgınlaşmışlar ve bu olayın infialinden kendilerine haklılık payı çıkararak medyanın da tahriki ile alçakça eylemlerini artırmışlardı. 

Terör örgütü, daha önce de imamları hedef almıştı. 

Birçok imam hainlerin pususu ile şehit edilmişti. 

Çünkü hainlerin, ırkçı Marksistlerin önündeki en büyük engel ümmet bilincini taşıyan, İslamî hassasiyeti olan din görevlileri idi. 

Ergenekon ve diğer örgüte istihbarat sağlayan örgütsel oluşumların bertaraf edilmesi ile son günlerini yaşayan örgüt muhtemel bir açılımın gerçekleşmesini sağlamak ve anayasa çalışmalarına kendisini meşrulaştıracak ifadelerin konmasını zorlamak için eylemlerini artırdı.

Bu son eylemler örgütün can çekişmeleridir. Örgütün ağababaları, son bir taktik kabilinden eylemsellik talimatı vererek iktidarı ve istikrarı zora sokarak müstevlilerin emellerini kolaylaştırmak arzusundalar.   

Ama başaramayacaklar. Kürt ile Türk’ün tarihsel ve dinsel bağını gevşetemeyecekler. Ümmet bilinci ve İslam onların emellerini bertaraf edecek. 

Hainler er geç gereken cezayı alacak. 


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri