AGD’den Fetih Şöleni

Her yıl geleneksel hale getirilen vebüyük bir coşku ile kutlanan İstanbul’un Fethi’nin bu yıl 559. yıldönümü yineaynı aşk ve heyecanla İstanbul’da kutlanacak. Anadolu Gençlik Derneğitarafından organi

Anadolu Gençlik Derneği’nin her yıl gerçekleştirdiği İstanbul’un Fethi’nin 559. yıldönümü kutlamaları bu yıl İstanbul’da İnönü Stadyumu’nda gerçekleştirilecek. Bu yıl önceki yıllardan farklı olarak kutlanacak olan Fetih Şöleni’nde Anadolu Gençlik Derneği Ayasofya ile ilgili de önemli bir adım atacak. Dernek, Ayasofya’da on binlerce kişi ile namaz kılmayı hedefliyor. Ayasofya’nın müzelikten kurtarılıp tekrar cami yapılması girişimlerde bulunan AGD Genel Başkanı Salih Turhan’ın Ayasofya önünde yapacağı açıklama ile başlayacak olan şölen programı daha sonra İnönü Stadyumu’nda devam edecek. Türkiye’nin 81 ilinden on binlerce kişinin İstanbul’a akın edeceği Fetih Şöleni programı için bütün hazırlıkların tamamlandığını ifade eden AGD Başkanı Salih Turhan, “İki aydır büyük bir çalışmanın sonucu olarak kutlayacağımız Fetih Şöleni’ne Anadolu’nun dört bir yanından on binlerce vatandaş iştirak edecek. 81 ilden yarın yola çıkacak olan yüzlerce otobüs ise şölenin yapılacağı Cumartesi günün ilk ışıklarıyla Eyüp Sultan’ı ziyaret edecek. Daha sonra Merkez Efendi’de bulunan Milli Görüş Lideri Merhum Prof.Dr. Necmettin Erbakan’ın kabrini de ziyaret ederek dua okuyacak” açıklamasında bulundu.

FETİH SÛRESİ’Nİ

50 BİN KİŞİ OKUYACAK

İnönü Stadyumu’nda düzenlenecek olan programda ayrıca bir rekor denemesi de yapılacak. Daha önce aynı anda 25 bin kişinin Kur’an-ı Kerim meâli okuma rekorunu kırmak için bu sefer AGD stadyumda yer alan 50 bin kişi ile birlikte Fetih Sûresi’nin meâlini okuyarak rekor denemesi yapacak. Kutlamada ayrıca Milli Görüş Lideri Merhum Prof.Dr. Necmettin Erbakan’ın hayatının yer aldığı sinevizyon gösterileri de sunulacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri