Domuzlu bira çadırı rezaleti

Antalya’nın Ilıca beldesinde içerisinde domuz etinin de satılacağı “bira çadırı” kuruluyor… Halk bu skandal “çadır”dan Belediyeyi sorumlu tutuyor. AK Partili Belediye Başkanı Rafet Ünal sorularımızı cevapsız bırakırken,
Antalya Manavgat’ın Ilıca beldesinde içerisinde domuz etinin de satılacağı “bira çadırı” kuruluyor… Halk bu skandal “çadır”dan AK Partili Belediyeyi sorumlu tutarken, Akit’in soruları karşısında Başkan’ın Danışması “Bunu belediye olarak biz değil, Alman turistler yapıyor” savunmasında bulundu. 

TURİZM BÖLGESİYMİŞ

Akit'ten Ender Sever'in haberine göre, Ilıca Belediye Başkanı AK Partili Rafet Ünal, konuyla ilgili sorularımızı cevapsız bırakınken, açıklama Danışmanı Barlas Bitik’ten geldi. Bitik, Akit’e yaptığı açıklamada, sözkonusu bira çadırının Almanya’da yaşayan Ilıcalı vatandaşlar tarafından yapılacağını, turizm bölgesi olan Ilıca’da bir eğlence mekânı olarak görev yapacağını söyledi. Yapılacak çadırın belediyeye ait bir alan olmadığını söyleyen Bitik, çadırın Almanlara yönelik, içerisinde domuz eti ve bira satılan büyük bir eğlence mekânı olacağını sözlerine ekledi.

“ZATEN BÜTÜN OTELLERDE DOMUZ ETİ VAR!”

Beldede yaklaşık 30 tane otel olduğunu belirten Bitik, çadır yapılacak arsayı Almancı bir vatandaşın özel olarak kiraladığını dile getirerek, “Bira çadırı Almanlara yönelik tam bir eğlence merkezi olacak. Alman sanatçılar gelecek. Turistlere yönelik olacak. Zaten burada 30’a yakın otel var hepsinde de domuz eti satılıyor. Bu çadırda da satılacak” dedi.



“TURİSTLERİN GEÇİŞ GÜZERGAHLARI TEMİZ”
Danışman Bitik, Ilıcalı halkından yükselen “Hep turistlere hizmet peşindeler” eleştirisiyle ilgili de “Kış sezonunda yapılan oteller oldu ama şu anda yapılan bir şey yok. Sezon başladığı ve inşaat yasağı olduğu için kaldırım ve otel inşaatları durdu. Ana arterler yapıldı. Ara arterler bırakıldı. Ama ana hatlar, turistlerin geçiş güzergahları, indir bindir yaptığı ana arterler ya asfalt ya parke taş” diye konuştu.  

ILICA HALKI ŞİKAYETÇİ
Ilıca halkı, yapımı devam eden domuzlu bira çadırının tek sorumlusunu belediye olarak görüyor. Yapılan hizmetlerin sadece turistlere yönelik olduğunu belirten Ilıcalı bir vatandaş “Biz yaklaşık 30 yıldır bu memlekette yaşıyoruz ama turistlere gösterilen ilginin yüzde biri bile bize gösterilmiyor. Ana yollarda bir sıkıntı yok ama ara sokaklar berbat. Bizim bir sıkıntımız var mı soran yok. Belediye ise Almancıların bira festivali yapması için çadırlar kurmasına müsaade ediyor” diye konuştu.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri