İslam Expo Londra'da açıldı

Avrupa'nın en büyük İslami geleneksel, kültürel ve sanat fuarı olarak bilinen İslam Expo Fuarı, önemli isimlerin de katılımıyla Londra'da açıldı. Avrupa'da ikincisi düzenlenen İslam Expo, Müslüman olan ve olmayanlara dünya üzerindeki İslam mirasını dah

Dev fuarda spor, yemek kültürü, ailevi aktiviteler, moda,sağlık, hayat tarzı, eğlence, eğitim gibi konularda ziyaretçilere yönelik stantlar ve gösteriler yer alıyor. 4 gün sürecek olan fuarın ikinci günü olan bugün de eski milletvekili Merve Kavakçı da "Kadınların Liberalleşmesi" üzerine bir konuşma yapacak.

Resmi açılış öncesi düzenlenen "Radikalizm çok kültürlülüğün bir başarısızlığı mıdır?" konulu konferansta konuşan Prof. Dr. Tarık Ramazan, ne olursa olsun bir toplum içinde yaşayan tüm vatandaşlara eşit haklar tanınması gerektiğinin altını çizdi. Ramazan, batılı toplumların bir çoğunda ülkeyi ayakta tutan gücün göçmen azınlıklar olduğunu da dile getirdi. Prof. Dr. Tarık Ramazan, konuşmasının ardından sevenleri için Hz Muhammed (SAS) ile ilgili yazdığı kitabı imzaladı.

Bu arada Olimpiya Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuarda çok sayıda çeşitli İslami kurumları temsil eden stantlar yer aldı. Fuarda stant kuran kurumlar arasında İngiltere'de kültürlerarası diyalog faaliyetlerinde bulunan Diyalogue Society de yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri