Taraf, PKK sözcüsü gibi

PKK’nın eylemlerini görmezden gelen ve taleplerini dillendiren Taraf gazetesi, terör örgütünü eleştiren yazısını sansürlediği Kürt aydın Orhan Miroğlu’nun, Habervaktim.com’a yaptığı “Altan ailesi PKK’ya hizmet ediyor” ş

Taraf, Miroğlu’nun bu açıklamaları ve Habervaktim ile Akit’in bunu haberleştirmesinin “Altan ailesini hedef gösterme” olduğunu savundu. Oysa bu gazete Başbakan Erdoğan başta olmak üzere Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e mesnetsiz saldırılarıyla bilinirken, PKK yanlısı yayınları herkesçe malum.

TAYYAR: “TARAF, PKK SÖZCÜSÜ...”

Gazetemizi hedef göstermekle suçlayan Altanlar, Başbakan Erdoğan başta olmak üzere hükümet üyelerini ve bürokratlarını sürekli hedef gösterdiğini görmezden geliyorlar. CIA talimatlı haberler yaptığı bilinen Taraf, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “iki yıl içerisinde öleceğini” ileri sürerek yalan habere imza atmıştı. Ayrıca Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e seviyesiz yakıştırmalarla saldırmıştı. Taraf’ın yaklaşımını, AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, “Taraf, AK Parti düşmanlığını PKK sözcülüğüne dönüştürdü” şeklinde tanımlamıştı.

ALTAN: “PKK YÖNETİCİLERİ, AKILLI ADAMLAR”

Ahmet Altan, PKK’lı teröristlere ise toz kondurmamasıyla dikkat çekiyor. PKK’ya sadece Öcalan’ı devre dışı bırakmaya çalıştığı için tepki gösteren Altan, 16.07.2011 tarihli yazısında ise şu ifadeleri kullanmıştı: “PKK yöneticilerinin aptal adamlar olduğunu düşünmek çok aptalca olur. Akıllı adamlar. Uzun yılların da tecrübelerine sahipler. (...) Aynı şekilde, alelacele “demokratik özerklik” ilan eden DTK yöneticileri akıllı ve tecrübeli insanlar. Onlar da olacakları biliyorlar.” Altan aynı zamanda birçok yazısında PKK’lı teröristlerle Türk ordusunu aynı kefeye koymuştu.

TERÖRİSTLERE “GERİLLA” DEDİ

Altan’ın yazılarında sıkça gerilla ifadesi kullanması, teröristlere olan hayranlığını gösteriyor. Teröristlere BDP’liler gibi “gerilla” diyen Altan, 31.08.2011 tarihli “Ne oldu o yedi sivile?” başlıklı yazısında, şu ifadeleri kullanıyor: “Bayramda PKK ‘ateşkes’ ilan etti. İyi oldu. Hiç olmazsa askerlerle gerillaların aileleri huzurlu birkaç gün geçirecek, ‘kapı çalındığında’ yürekleri hoplamayacak, çocuklarının vurulup vurulmadığını düşünmeden bir uyku uyuyabilecekler.”

“KCK OPERASYONU SAÇMA”

Altan, 21.12.2011 tarihli “Saçmalıklardan bir buket” başlıklı yazısında, PKK’nın şehir yapılanması olan KCK’ya yönelik operasyonları “saçma” olarak tanımlıyor. Altan, yazısında, şu ifadeleri kullanıyor: “Bu son KCK operasyonu. Bu, nasıl bir ‘saçma’ operasyon böyle? Gazetecileri toparlayıp götürmüşler, götürdükleri gençlerden bazılarını tanıyoruz. Ya PKK’nın ‘şehir örgütlenmesi’ olan KCK fevkalade çocuksu bir örgüt, peşine düşmek gerekmez ya da bu son operasyon baştan aşağı bir komedi. Aralarında bir ‘haber sitesine’ haber yazdı diye götürüleni bile var, KCK ‘sitelere haber yazmak’ mı? ‘KCK operasyonları’ dediklerinde bunu mu anlamalıyız? Bu son operasyon, bence tam bir fiyasko.”

GÜNEYDOĞU’YA “KÜRDİSTAN”

Hemen her yazısında Kürtlerin özerlik talep ettiğini dile getiren Altan, Türkiye’nin Güneydoğu’sundan “Kürdistan” diye bahsediyor. Altan’ın sıkça kullandığı ifadeler şöyle: “Kürdistan’ın küçük bir köyü. Kürtlerin yönettiği bir Kürdistan. Bağımsız bir Kürdistan fikri. Kürdistan’la ilgili farklı hayalleri var ama Kürdistan ortak hayalleri. Kürdistan ve Kürdistan bölgesi.”

PKK PROPAGANDASI YAPMAKTAN İFADE VERDİ

Ahmet Altan, “Zana ve Bağımsızlık” başlıklı yazısında “terör örgütü propagandası” yaptığı iddiasıyla İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı İsmail Göktürk’e ifade vermişti. Altan ifadesinde, “Söz konusu yazıdan dolayı savcılar neden hakkımda terör örgütü propagandası yapmak suçundan soruşturma açmışlar anlayabilmiş değilim” demişti.

Yeni Akit

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (10)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Güncel Haberleri