Gençleri pisliğe çekmek için internet kullanılıyor

Almanya ve Avrupa'nın yıllık uyuşturucu kullanımı raporunun tanıtımında konuşan Uyuşturucu Bağımlılığı Merkezi Başkanı Tim Pfeiffer-Gerschel, sosyal medyanın gençlerin uyuşturucuyla tanışmada büyük rol oynadığını söyledi.

Pfeiffer-Gerschel, gençlerin internetteki forum ve tartışma sitelerinden uyuşturucuya en kolay ve hızlı şekilde nereden ulaşabilecekleri bilgisini aldıklarını kaydetti. Buna göre esrar gibi uyuşturucu türünü arayan 16 yaş küçük gençlerin çoğu sosyal medya sitelerinden faydalanıyor.

Federal Hükümetin Uyuşturucuyla Mücadele Sorumlusu Mechthild Dyckmans ise esrarın Almanya'da en çok tüketilen uyuşturucu olduğunu ifade etti.

Dyckmans, Almanya'nın uyuşturucu bağımlılığı ile mücadelede Avrupa ortalamasına göre iyi durumda olduğunu fakat piyasaya yeni çıkan uyuşturucu türlerinin kendilerine zorluk çıkardığını da dile getirdi. Mechthild Dyckmans, "Yardım ve danışmanlık hizmetleri mağdurlara mümkün olduğunca hızlı ve ekili yardım ve destek sunabilmesi için yeni gelişmelere ayak uydurmalı." diye konuştu.

Esrarın Almanya ve Avrupa'da hâlâ yasadışı uyuşturucu mahiyetinde olduğunu belirten Dyckmans 12 ila 17 yaş arası gençlerin yüzde 5'inin, 18 ila 25 yaş arası yetişkinlerin yüzde 12,5'inin kenevir kullandığına dikkat çekti.

Mechthild Dyckmans uyuşturucudan kurtulmak isteyenlerin yüzde 56'sının esrardan kurtulmak için tedavi merkezlerine başvurduklarını belirterek, "Bu sayılardan da görüyoruz ki esrar kesinlikle zararsız veya masum bir uyuşturucu türü değil. Özellikle bu maddeyi uzun süre kullananlar ciddi sağlık sorunları yaşıyor ve bağımlılığa kadar gidiyor." dedi. Bunun için esrar kullanımı tehlikesini anlatma yolunda daha fazla gayret göstereceklerini dile getiren Dyckmans, "Gençlere, küçük yaşta esrar kullanımının psikolojik riski de beraberinde getireceğini hatırlatmamız lazım." ifadelerini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri