Memurların zam pazarlığı 15 Ağustos'ta başlıyor

Memur maaşlarına gelecek yıl için yapılacak zam miktarının yanı sıra sosyal ve özlük haklara ilişkin taleplerin ele alınacağı toplu görüşmeler 15 Ağustosta başlayacak.

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, toplu görüşmelerde somut sonuçlara ulaşılabilmesi amacıyla görüşmeler öncesinde Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve KESK Genel Başkanı Sami Evren'i birlikte kabul etti.
    
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Başesgioğlu ile toplu görüşmelerin gündemi ve takvimi konularını görüştüklerini belirterek, ''Maliye yetkililerinin 15 Ağustosa hazır gelmesini ve nasıl bir teklifle geleceklerini bu tarihe kadar belirlemelerini istiyoruz'' dedi.

     Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da mevcut uygulamalarda çalışanlar aleyhine ciddi haksızlıklar olduğunu belirterek, genel olarak ücretlileri koruyacak şekilde gelir vergisi dilimlerinin 5'er puan düşürülmesi gerektiğini söyledi.

     Gündoğdu, sendika üyesi memurlara verilen sendika ödeneğinin de sendika üyeliğinin özendirilmesi amacıyla 5 YTL'den 25 YTL'ye çıkarılmasına ve bu iki kesim arasında bir fark yaratılmasını ihtiyaç olduğunu belirtti.

     KESK Genel Başkanı Sami Evren, grevli, toplu sözleşmeli sendika hakkını içermeyen Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nun kadük olduğunu ve kamu çalışanlarının sorunlarına çözüm arama noktasında ihtiyaca cevap vermediğini savundu.

AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri