Ortadoğu Fuarları'nı TÜYAP organize edecek

Türkiye'deki fuarların yüzde 25'ini düzenleyen TÜYAP, Diyarbakır'da her yıl gerçekleştirilen 'Ortadoğu Fuarları'nı da organize edecek.

Ortadoğu Fuarları'nın organizesi için Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Tüm Fuarcılık Yapım (TÜYAP) arasında protokol imzalandı. Protokolün imza törenine DTSO Başkanı Mehmet Kaya, TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal, Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı ile çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

Fuarcılığın önemine değinen DTSO Başkanı Kaya, "Dünya da birçok kent yaptıkları fuar organizasyonları ile tanınmalarının yanı sıra özellikle kente yaptıkları maddi katkı sayesinde, o kentin hızla gelişip kalkınmasında fuarlar büyük öneme sahiptir" dedi.

Diyarbakır'ın geçmişten bugüne bölgenin doğal ticaret merkezi olduğunu vurgulayan Kaya, "Şehrimiz gerek yıllar boyu ticaret merkezi olması, gerekse de bulunduğu coğrafi konumu itibariyle önemli ticaret merkezlerinin geçiş noktasında bulunması nedeniyle fuarlar kenti olması anlamında önemli bir avantaja sahiptir" diye konuştu.

TÜYAP'la yapılan protokolün Diyarbakır'ın Ortadoğu'nun en büyük fuar merkezi haline gelmesi açısından çok önemli olduğunu dile getiren Kaya şunları kaydetti:

"2007 yılında 474 fuar düzenlenmesine rağmen Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesinde düzenlenmiş olan fuarların sayısı sadece 18'dir. Türkiye nüfusunun ve yüz ölçümünün yüzde 20'sinden fazlasına sahip olan bölgemizin fuar gerçekleştirme oranı ise sadece yüzde 3 civarındadır. Bugün yapacağımız protokol ile Türkiye'nin en fazla, en katılımcı, sayısı yüksek fuarlarını düzenleyen TÜYAP ile bölgesinin fuar merkezi olmaya aday kent Diyarbakır'ı buluşturuyoruz. Yapılacak fuarlarla sağlanacak sosyal ve kültürel işbirlikleri bölge barışına katkı sağlayacak."

Konuşmaların ardından DTSO Başkanı Kaya ile TÜYAP Başkanı Ünal, hazırlanan protokolü imzaladı. İmzalanan protokole göre TÜYAP 2009 yılında yapılacak "Tarım ve Hayvancılık, Diyarbakır Oto Show, İnşaat, Diyarbakır Ticaret" fuarlarını organize edecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri