Dar gelirliler için yeni altın müjdesi (MİZAH)

Dar gelirlilerin de altın alıp biriktirebilmeleri veya yakınlarının düğünlerinde gururla takabilmeleri amacıyla mini bir altın modeli basılıp piyasaya sürüldü. "Çeyreğin yarısı/Çeyrekyar" adıyla kuyumcular ve sarraflara dağıtılan altınlar

ÇEYREĞİN YARISI ÇIKTI

Çeyreğin cılkını da çıkaracaklar

Bu yeni modeli tanıtmak amacıyla Altındağ Altın Kafe'de bir basın toplantısı düzenleyen Türkiye Kuyumcular Ve Sarraflar Odası Başkanı Reşat Altın "amacımız sadece ve sadece dar gelirlileri korumak. Bu yüzden hükümete başvurarak Darphane'de bu altınların basılmasına vesile olduk. Zira altındaki hızlı yükseliş yüzünden çeyrek altın 60 liraya yaklaştı, dar gelirlilerse altından uzaklaştı.

Vatandaşlarımız bu yüzden yoğun sünnet, nişan ve düğünlerin yaşandığı yaz aylarını düğüne-derneğe gidemeden evlerinde buruk bir şekilde geçiriyorlar. Yine de alım konusunda sıkıntılar yaşanırsa 'çeyreğin çeyreğinin' hatta 'çeyreğin cılkının' çıkartılması için hükümet yetkililerine başvuracağız" dedi.

Reşat Altın, son günlerde piyasada ciddi anlamda çeyrek ve yarım altın sıkıntısı çekildiğini de hatırlatarak "işte yeni altınlar bu konuda da piyasayı ve vatandaşları rahatlatacaklar" diye konuştu.

Rıfat YÖRÜK/habervaktim.com/Mizah

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri