Topkapı Sarayı'nda Ehl-i Beyt'e ait eşyalar sergilenecek

Topkapı Sarayı'nın Mukaddes Emanetler bölümüne açılan "Osmanlı Devleti'nde Ehl-i Beyt Sevgisi" isimli sergide, Hz. Hüseyin'in cübbesi, Hz. Fatma'nın seccadesi, Hz.Ali'nin kılıcı gibi birçok manevi eşya sergilenecek.

Türk Kadınları Derneği (TÜRKKAD) tarafından düzenlenen "Osmanlı Devleti'nde Ehl-i Beyt Sevgisi" isimli sergi, Topkapı Sarayı'nın Mukaddes Emanetler bölümünde açıldı. Açılışa Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. 

Açılış töreninde konuşan Bardakoğlu, "Ramazan'ın manevi havasına bu sevgi ile girmek, Peygamber Efendimiz'i tekrar hatırlamak, onun güzide Ehl-i Beyt'ini yad etmek, o sevgi etrafında birleşmek ne kadar önemli ve o sevgiye çok ihtiyacımız var" dedi. 

Osmanlı hanedanında Ehl-i Beyti anmanın önemine dikkat çeken Bardakoğlu, "İslam dinini yakından tanıyanlar, Peygamber Efendimiz'in bu dinin tebliğinde Kur'an'ın gelmesinde, İslam'ın gelmesinde merkezi rol oynadığını bilirler. Çünkü Kur'an'ı bize Efendimiz Muhammed Mustafa(sav) getirdi. O Allah'ın kelamı dedi. Biz Peygamberimize inandığımız, onu sevdiğimiz ve güvendiğimiz için onun söylediği her şeyi kabul ettik. Allah'ın kelamını başımızın üzerine koyduk" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Ehl-i Beyt'e ait birçok manevi eşyanın bulunduğu serginin açılışı yapıldı. Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ve beraberindekiler sergiyi birlikte gezdi.

İslam dünyası açısından manevi değeri çok yüksek olan eşyaların 27 Ağustos-24 Kasım 2008 tarihleri arasında vatandaşların ziyaretine açılacak. 

Sergide Peygamber Efendimiz'in su içtiği tas, Hz. Ali'nin kılıcı, Hz. Hüseyin'in cübbesi, Hz. Fatma'nın seccadesi ve elbisesi gibi birçok manevi eşya bulunuyor. (CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri