Baharın müjdecisi dağ laleleri yüzünü gösterdi

Cemrenin havaya düşmesiyle Antalya'da dağ laleleri Sorgun Çamlığı ve Titreyengöl'ü beyaz, mor, sarı ve kırmızıya bürüdü.

Cemrenin havaya düşmesiyle Antalya'da dağ laleleri Sorgun Çamlığı ve Titreyengöl'ü beyaz, mor, sarı ve kırmızıya bürüdü. Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışına bağlı yollar kapanırken Türk turizminin gözde şehri Antalya'da bahar yüzünü gösterdi.

Cemrenin 20 Şubat'ta havaya düşmesiyle dünyaca ünlü kumul ormanı Sorgun Çamlığı ve Titreyengöl'de dağ lalelerinin renkli tonlarda kendisini göstermesi bahar sevinci yaşattı.

Tiyrengöl ve Sorgun Çamlığı'nı gezenler dağ lalelerinin renkli tonlarda açtığını görünce ormanlık alan içinde hatıra fotoğrafı çektirdi. Bölgede 4 farklı renkte dağ lalesi yetiştiği belirtildi. Finlandiya'dan Türkiye'ye tatile geldiğini belirten mimar Ghitan Minhan Olsen, Antalya'da çiçeklerin açtığını görünce eşi ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiklerini söyledi. Helsinki'de havanın soğuk olduğunu belirten Olsen, Antalya'da havanın güneşli ve güzel olduğunu kaydetti. Cemre 27 Şubat'ta suya ve 6 Mart'ta toprağa düşecek.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri