2. Geleneksel Türk El Sanatları Sergisi açıldı

Ümraniye Belediyesi tarafından ikinci kez düzenlenen Geleneksel Türk El Sanatları Sergisi açıldı. Birbirinden değerli 75 eserin yer aldığı sergide konuşan Başkan Hasan Can ‘kalıcı hizmetler yapmaya gayret ediyoruz’ dedi.

Ümraniye Belediyesi iz bırakacak hizmetler yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl birincisi düzenlenen ve büyük ilgi gören Geleneksel Türk El Sanatları Sergisi’nin 2. si Cemil Meriç Gençlik Kültür ve Eğitim Merkezi’nde açıldı. Ümraniye Belediyesi tarafından gerçekleştirilen serginin açışlına Başkan Hasan Can’ın yanı sıra Ümraniye Kaymakamı M. Ali Yıldırım, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Poyraz, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, sanatçılar, akademisyenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN CAN; ‘ÖNEMLİ OLAN KALICI HİZMETLER YAPMAKTIR’
 
Serginin açılış töreninde bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, belediye olarak klasik belediye hizmetlerinde gösterdikleri üstün çabaları sosyal belediyecilik alanında da gösterdiklerini söyledi. ‘Klasik belediyecilik hizmetlerinde alanında öncü sayılan çalışmalara imza attık’ diyen Başkan Can, ‘aynı şekilde sosyal ve kültürel alanda yaptığımız çalışmalarda da büyük başarılar yakaladık’ dedi. Başkan Can şunları söyledi: ‘Kültürel ve sanatsal hizmetler kalıcı hizmetlerdir. Bu nedenle insanların hayatlarını kolaylaştıracak hizmetler yaptığımız gibi, onların fikir ve iç dünyalarını zenginleştirecek hizmetler yapmayı da hedefliyoruz. Aslında asıl kalıcı olan da fikir ve düşünceye yapılan hizmetlerdir. Bu sergide emeği geçen bütün sanatçı ve akademisyen arkadaşlarımı kutluyorum.’

Başkan Can’ın konuşmasının ardından eserleri sergilenen sanatçılara birer teşekkür plaketi verildi. Daha sonra sergiyi gezen konuklar sanatçılardan eserlerle ilgili bilgi aldı. Konuklar ve sanatçılar son olarak Ümraniye Belediyesi’nin kendileri için düzenlediği kokteyle katıldılar. 

Aralarında ülkemizin tanınmış ebru ustalarından Hikmet Barutçu’nun da yer aldığı 22 sanatçının toplam 75 eserinin yer aldığı sergi bir hafta süreyle açık kalacak.

habervaktim.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri