Çocuklara Sanal Kumar Kıskacı

Her gün farklı yöntemlerle kitlelere ulaşmaya çalışan sanal kumar siteleri, internetteki kumar yasağını cep telefonu uygulamalarıyla deliyor.

Sahibi oldukları internet sitelerinde usulsüz bir şekilde kumar oynattıkları saptanan şahıslara kesilen para cezalarının silinmesi sanal kumarbazı cesaretlendiriyor. Adeta bir sektör haline gelen ve ailelerin parçalanmasına yol açan sanal kumar konusunda caydırıcı tedbirlerin uygulanmaması teşvik işlevi görüyor.

Her gün farklı yöntemlerle kitlelere ulaşmaya çalışan sanal kumar şebekeleri, cep telefonu uygulamalarıyla çocukların bile cebine girmiş durumda. Sanal kumar sitelerinin reklamı internette yasak. Ama İphone ve Android uygulamalarında her türlü reklam var. Yine Hürriyet gazetesinin İphone uygulamasında sürekli sanal kumar reklamının dönüyor olması dikkat çekiyor.

Gençlerin ve çocukların kumara alıştırılmasının önüne geçilmesi gerektiği belirtiliyor. Meraktan oynanan sanal kumarın bağımlılığa dönüştüğüne dikkat çekiliyor.

EVSEN: GENÇLERİMİZİ UZAK TUTMALIYIZ

Sosyal, kültürel ve hayırlı faaliyetlerle ön plana çıkan Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, Akit’e yaptığı açıklamada, Kur’an-ı Keirim’de kumarın zararlarından bahsedildiğini hatırlattı.

Çocukların sanal kumarın kıskacından kurtarılması gerektiğini belirten Evsen, “Bilindiği gibi Allahü Teala kumarı da yasaklamıştır. Bir İslam toplumu olarak içinde yaşadığımız çevrede gençlerimizi kötü yola sevk edebilecek olan bu tür bir alışkanlığın devletin kontrolünde olan internet ve benzeri ortamlarda oynanmasını uygun görmüyoruz. Her gün onlarca aileyi yıkan, birçok gencimizin intihar etmesine dahi yol açan bu tür sanal kumar oyunlarının devlet tarafından engellenmesi, oynatanlara da daha yüksek oranda cezaların öngörülmesi gerekmektedir. Toplumumuzu ıslah etmek istiyorsak bu tür tehlikeli alışkanlıklardan toplumu uzak tutmamız gerekiyor” dedi.

MECLİS’E ÇAĞRI

Sanal kumarla ilgili Meclis’ten gerekli düzenlemelerin bir an önce çıkmasının önemine işaret eden Ömer Evsen, “Bu noktada topluma görev düştüğü gibi cezai müeyyidelerin uygulanmasının önünü açmak konusunda da Meclis’e görev düşmektedir. Meclis bir an önce bu olaya el atmalıdır. Yarın çok geç olabilir. Kaybedilen her can Türkiye’nin umududur. Yıkılan her bir aile geleceğimize vurulan bir darbedir” diye konuştu.

YENİAKİT

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Yaşam Haberleri