Kürt Sorunu'nda Ezber Bozmak

Kürt Sorunu konusunda son dönemde yazılan kitapların en sonuncusu Saadet Partili Ömer Vehbi Hatipoğlu tarafından yazıldı.

Yavuz Sultan Selim, Kürt lider Şeyh Bitlisi’ye gönderdiği fermanda ne diyordu?

Arapları ayaklandırmak için Ajan Lawrance’i gönderen İngilizler, Kürtler’i ayaklandırmak üzere hangi ajanı görevlendirdi? Binbaşı Noel kimdi?

Kürtler vatanseverliklerini defalarca nasıl ispatladılar, Milli Mücadelede hangi fedakarlıklarda bulundular?

Öcalan, Serxwebun adlı dergiye yazdığı makalelerde PKK’nın hedef ve ideolojisini nasıl tanımlıyordu?

Asala-PKK ittifakı! PKK yöneticileriyle, Ermeni terör örgütü Asala liderleri ilk teması nerede, nasıl gerçekleştirdi? Hangi kararları aldılar?

Çekiç Güç bölgeye yerleştikten sonra neden hızla faili meçhul cinayetler artmaya başladı?

K.ırak’ta faaliyet gösteren sözde yardım kuruluşları ve NGO’lar aslında ne yapıyorlar?

PKK terör örgütünün eylemleri 2007’de neden hızlandı? Son eylemlerin amacı nedir?

Türkiye’ye milyarlarca dolarlık ekonomik kayba ve 30 bin vatan evladına malolan terörün çözümü nerede saklı?

Türkiye sınır ötesi operasyonla birlikte Kuzey Irak ve PKK terör örgütü konusunda sıcak gelişmeler yaşarken, tartışmalara yeni bir boyut kazandıracak çarpıcı bir kitap piyasaya çıktı.

Diyarbakır eski Milletvekillerinden Ömer Vehbi Hatipoğlu’nun kaleme aldığı kitap bugüne kadar bildiklerimizi değiştirecek çarpıcı bilgileri, dikkat çekici analizlerle birlikte ortaya koyuyor.

“Kürt Sorunu’nda Ezber Bozmak” adlı kitap adı gibi, Kürt Sorunu’nda bu güne kadar tekrarladıklarımızın dışına çıkıyor.

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi; “ESAM” tarafından yayınlanan kitap, Türkiye’nin önündeki en büyük kırılma noktalarından biri olarak görülen Kürt Sorunu konusunda tarihten bugüne, bugünden de geleceğe farklı bir bakış getiriyor.

Hatipoğlu kitabında, Kürtlerin tarihi kökeninden, Osmanlı-Kürt ilişkilerine, başta ABD olmak üzere yabancı güçlerin bölgedeki hesaplarından, Çekiç Güç gibi askeri organizasyonlarla gerçekleştirdiği ürkütücü faaliyetlere kadar, sorunu geniş bir yelpazede ele alıyor.

Kitap içerdiği, tespit, teşhis ve önerilerle bir başucu eser niteliği taşıyor.

Bugün herkes Türkiye’nin önündeki en büyük kırılma noktasının K. Irak ve Kürtlerle ilgili gelişmeler olacağında hemfikir. Eğer bu konuda dış güçlerin oyunları bozulmak isteniyorsa, önce “bilindik ezberlerin” bozulması şart. İşte Ömer Vehbi Hatipoğlu’nun uzun süren inceleme ve araştırmalar sonucunda ortaya koyduğu kitap bu ezberleri bozuyor.

ÖMER VEHBİ HATİPOĞLU KİMDİR?
1953 yılında Diyarbakır’da doğdu. Hazro Merkez ilkokulu, Siirt Lisesi, Diyarbakır Eğitim Enstitüsü, TODAİ ve Near East Üniversitesi’nde eğitim gördü. Eğitim Uzmanlığı, Bakanlık Müşavirliği, Yayımlar Dairesi Başkanlıklarında bulundu.

Panel Dergisi’ni yönetti. EGO genel Müdürlüğü görevi yaptı. 20 ve 21. Dönem Diyarbakır Milletvekili olarak Parlamento’da yer aldı.

Ömer Vehbi Hatipoğlu’nun kaleme aldığı eserlerden bazıları: Medeniyetimizin Kökleri (1985), bir Başka Açıdan Kürt Sorunu (1992), Güneydoğu Sorunu Ekonomik Boyut(1997), Nasıl Bir Devlet (1999), Guantanamo Medeniyeti (2006)…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri