12 Eylül'de doğduğu için doğum gününü kutlamıyor(KARA MİZAH)

Darbe olduğu gün dünyaya geldiği için protesto amacıyla doğum günü kutlamayan sanatçı kim? Onun bu tutumu Türkiye Pastacılar Federasyonu'nu niçin kızdırdı?

Şair-yazar Sunay Akın'dan ilginç darbe protestosu. Sanatçı 12 Eylül 1962'de doğduğu için 1980 yılından bu yana doğum günü kutlaması yapmıyor. Ancak o'nun bu protestosu pastane sahiplerinin de karşı protestosuna yol açıyor.

Sunay Akın'dan ilginç darbe protestosu. 12 Eylül 1962 tarihinde Trabzon'da dünyaya gelen sevilen şair, yazar, gazeteci, araştırmacı, meddah, televizyoncu, kuklacı, koleksiyoncu Sunay Akın, 12 Eylül 1980 askeri darbesinden yani 18 yaşından bu yana doğum gününü kutlamıyor, kutlamak isteyenlere de izin vermiyor.
Pastacılar da bu sebeple, Sunay Akın'ı pek sevmiyorlar.

Şimdilik münferit olan bu tepkinin yayılmasından endişe eden Türkiye Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Hamiyet Şöbiyet "malum Türkiye'de ortalama her 10 yılda bir darbe yapıldı. Bundan sonra da olmayacağının garantisi yok. Nitekim şimdilerde sanal darbeler yapılıyor, e—muhtıralar veriliyor. Eğer bu darbesel günlerde doğanların hepsi, protesto amaçlı olarak doğum günlerini kutlamazlarsa yani bizden çikolata-yaş pasta alınmazsa işimiz de yaş olur. Bu yüzden Sayın Akın'ı 28 yıldır yaptığı bu protestodan artık vazgeçmeye ve sağduyunun sesini dinleyerek tekrar kutlamalar yapmaya davet ediyorum. İnşallah Trabzon'lu olan Sunay Akın, çoğu Rize'li olan pastane sahibi hemşehrilerini mağdur etmez" dedi.

Habervaktim olarak Akın'ı bu anlamlı protestosundan ötürü tebrik ediyor; 27 Mayıs, 12 Mart ve 28 Şubat doğumlu olanlardan da daha çarpıcı, daha zekice tepkiler bekliyoruz. İnşallah yeni kuşaklar doğum günlerini matemle anacak hatta hiç hatırlamak istemeyecek üzücü olaylar, darbeler yaşamazlar ve her yıl o gün geldiğinde mutluluklarını sevdikleriyle beraber paylaşırlar.

Rıfat Yörük/Habervaktim.com/Kara mizah

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri