Kene duası satan üçkağıtçı yakalandı(MİZAH)

Kenenin çokça görüldüğü Çorum, Tokat, Bayburt gibi illerin piknik alanları önlerinde "Kene duası" satışı yapan uyanık üçkağıtçı son işinde yakayı ele verdi.

İşte kene duası: "Allahım, şu kene haşeratı yüzünden uzun zamandan beri piknik yapamıyoruz. Çok sıcak havalarda bile, kene korkusu sebebiyle evlere tıkıldık kaldık. Sen, piknik alışkanlığı Orta-Asya'dan beri genlerinde olan kahraman Türk Milletine sulu ve ağaçaltı bölgelerde korkmadan piknik yapabilmeyi nasip eyle! Anlı-şanlı-mangallı pikniklerimize ve etlerimize bizi tez zamanda yeniden kavuştur yarabbi!"

Kenenin çokça görüldüğü Çorum, Tokat, Bayburt gibi illerin piknik alanları önlerinde "Kene duası" satışı yapan uyanık üçkağıtçı son işinde yakayı ele verdi. Rakip üfürükçü Şaziye Okur'un ihbarı üzerine Tokat Çamlıbel Mevkii'nde piknikçilere kendi uydurduğu duayı pazarlamaya kalkarken yakalanan Engin Üfürük "pişman değilim. Serbest kalır kalmaz karasinek, sivrisinek, hamamböceği, arı gibi zararlı haşerat için de ayrı ayrı Arapça ve Türkçe dualar çıkartarak pazarlayacağım. Maksat memlekete hizmet olsun. Anlaşılmaz ve salınmazsam şimdiden vatan sağolsun" dedi.

Piknik alanında ve Üfürük'ün evinde ele geçirilen ve 5 YTL'ye satılan binlerce sözde "kene duası"nın metni ise şöyle;

Kene Duası

"Allahım, şu kene haşeratı yüzünden uzun zamandan beri piknik yapamıyoruz. Çok sıcak havalarda bile, kene korkusu sebebiyle evlere tıkıldık kaldık. Sen, piknik alışkanlığı Orta-Asya'dan beri genlerinde olan kahraman Türk Milletine sulu ve ağaçaltı bölgelerde korkmadan piknik yapabilmeyi nasip eyle! Anlı-şanlı-mangallı pikniklerimize ve etlerimize bizi tez zamanda yeniden kavuştur yarabbi!

Kenelerin azılı düşmanı olduğunu yeni öğrendiğimiz ve öğrenir öğrenmez doğaya bıraktığımız kınalı keklikleri ve sülünleri her türlü afet, musibet, bela, püsküllü bela, avcı ve vahşi hayvan saldırılarından muhafaza eyle. Tez zamanda çoğalarak, günde onbinlerce keneyi telef etmelerini sağla. Bu mutlu günleri bize yaşat yarabbi!

Kenelerin, insan ve hayvanların üzerine "kene gibi yapışmaları"nı önleyecek ilaçlar geliştirilmesini bilim adamlarımıza nasip eyle! Ancak bu gelişme, bizi dua satışı gelirlerimizden mahrum bırakacak ise yine de sen bilirsin yarabbim! Yine de bizi işsiz, gelirsiz ve kenesiz bırakma.

Kene duasını bularak insanlığa ve hayvanlığa büyük hizmet eden bu uyanık girişimci kulunu da yapılan dualardan nasipdar eyle, yeni yeni haşerat dualarının hazırlanmasında ona kolaylık göster. Amin!"

Rıfat Yörük/Habervaktim.com/Mizah

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri