Öğrenciler Heyecanlı Veliler Düşünceli

Bugün başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı öğrencileri heyecanlandırırken, ailelerde de alışveriş telaşı başladı.

Bugün başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı öğrencileri heyecanlandırırken, ailelerde de alışveriş telaşı başladı. Veliler, alışveriş yaparken bütçeyi aşmamaya çalışırken, bu kaygıyı yaşamayan çocukları ise mağazalardaki rengarenk ürünlerin cazibesine kapılıyor. 
Kırtasiye sahipleri, bu yıl ürünlerin fiyatlarında geçen yıla göre bir değişiklik yaşanmadığını belirterek, çanta ve suluk gibi ihtiyaçlar dahil toplam 100-150 liraya okul ihtiyaçlarının giderilebildiğini belirtiyorlar.

Yaş küçüldükçe masraflar büyüyor

Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde özellikle boyama kitabı ve kalemi ile oyun hamurlarını yoğun olarak kullanacak anaokulu öğrencilerinin masraflarının diğer öğrencilere göre daha fazla olması dikkati çekiyor. Ulus’taki bir kırtasiye dükkanında görevli Murat Alaçam, okulların açılması ile hareketliliğin artmasını beklediklerini ifade ederek, anaokuluna başlayacak bir çocuk için yapılacak masrafın 200-250 lirayı bulduğunu, ilkokul çağındaki öğrenciler için alınacak malzemelerin ise toplam 100 liraya karşılık geldiğini söyledi. Alaçam, sağlık açısından velilerin özellikle markalı ürünleri almasının önemine işaret etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri