İlk görüntülü yemek tarifleri sitesi

"İftara ne pişireceğim?" derdine son. Türkiye'nin ilk videolu yemek tarifleri sitesinin Ramazana özel programında verilen sahur ve iftar için hazırlanacak yemek tarifleri büyük ilgi görüyor. www.annemmutfakta.tv adresli sitedeki yemekler anne ve kızın

Türkiye'nin ilk görüntülü yemek tarifleri sitesi, iftar ve sahura "ne pişireceğim?" derdine son veriyor. Anne-kızın dayanışmasıyla ortaya çıkan "www.annemmutfakta.tv"sitesinde, tereyağından reçele, turşudan pastırmaya ve bebekler için organikyemeklere evde yapılabilecek pek çok tarife yer veriliyor. Sitenin kurucusu Işıl Erol, iftara ne pişirsem sıkıntılara çözüm imkanı sunduklarını ifade etti. Yemek yapmayı çok seven ve halk mutfağını araştıran annesiyle 2 yıl süren çekimler sonunda yaklaşık bin farklı yemek tarifi arşivi oluşturduklarını anlatan Erol, şöyle devam etti:"İçeriği oluşturan yemeklerin sadece yöresel yemekler olmasına dikkat ediyoruz. Annemin kendi arşivinden yöresel yemeklerin çekimlerini sitede yayınladığımızgibi, yöreleri, köyleri gezerek, bizzat o yörenin annelerini de yemek yaparken kayıt altına alıyoruz"

Kitap da yazdı

Küçük yaşlardan itibaren yemek yapmaya ilgi duyduğunu anlatan anne Hülya Erol, 10 yıl önce geçirdiği romatizmal rahatsızlık ve ağır zatürre sonucunda evden çıkamayacak hale geldiğini, proje sayesinde hastalıklarla mücadele etmeye başladığını söyledi. İstanbul Profesyonel Aşçılar Derneğinin yönetim kurulunda da görev aldığını ifade eden Erol, kışın sanal ortamdan yemek dersi vermeye başlayacağını, hazırladığı yemek kitabını da yakında piyasaya çıkaracağını belirtti.
(AA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri