"Mevlevi Mutfağı" okuyucuyla buluştu

Mevlevi mutfağı kitabının Türkçesi okurla buluştu

Türk mutfak kültürü uzmanı Nevin Halıcı'nın kitabı "Mevlevi Mutfağı", okurlarıyla buluştu. Kitapseverler, Mevlana'nın yemek hakkındaki düşünceleri ve o dönemin yemeklerini tarifleri ile birlikte bulabilecek. 

Konya mutfağı üzerine yaptığı araştırmalar ve yayınlar ile tanınan Nevin Halıcı'nın "Mevlevi Mutfağı" adlı kitabı yayınlandı. Daha önce İngilizce olarak basılan kitabın Türkçe'si okuyucunun beğenisine sunuldu. Kitap Metro Grup bünyesinde bulunan Kültür Yayınevi'nden çıktı. 

Kitapta Ateş Baz-ı Veli'ye dayanan, unutulmaya yüz tutmuş pek çok tarifin yanı sıra, Mevlana'nın yemek hakkındaki düşünceleri de okurların bulacağı konuların başında geliyor. Kitabın tanıtımı için Konya Dedeman Otel'de iftarlı basın toplantısı düzenlendi. Kitabın, Konya'nın yemek kültürüne büyük katkı sağlayacağını belirten Yazar Nevin Halıcı, okurların bu kitapta Mevlana'nın, yemeği Allah'a (c.c.) ulaşmak için nasıl bir sembol olarak kullandığını göreceklerini söyledi. Ayrıca Halıcı, okurların kitapta o dönemde yapılan yemekleri de tarifleriyle birlikte bulabileceklerini ifade etti. 

Metro Grup Kültür Yayınevi Editörü Nilhan Aras ise Nevin Halıcı'nın kitabının yayınevinin de ilk kitabı olduğunu belirtti. 

Yaklaşık 7 yıl önce kurulmuş bir yayınevi olduklarının altını çizen Aras, " Bu 7 yıl boyunca yemek kültürü ile ilgili dergi çıkarttık. Kitap çıkartmaya karar verdiğimizde ise en uygun Halıcı'nın kitabını çıkartabileceğimizi tespit ettik. Yoğun bir çalışma sonucu kitabın basımını gerçekleştirdik. İlk kitabımızın bu kitap olması bize gurur verdi." diye konuştu. Toplantıya Metro Grup Metro Cash&Carry Türkiye Genel Müdürü Hakan Ziya Ergin ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Metro Grup Kültür Yayınevi Editörü Nevin Aras ve Nevin Halıcı katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri