Alo 183'ü arayın

Kadın ve çocuk istismarlarını önlemek için Alo 183'ü arayın

Toplumda, çocuk ve kadınlara yönelik istismarların önüne geçebilmek için 'Alo 183 aile kadın çocuk özürlü ve sosyal hizmet danışma hattı'nın aranması gerektiği bildirildi. 

Isparta Vali Yardımcısı Atila Durmuş, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün doğrudan ilgilendiği bir konu olan ihmal ve istismar olaylarına müdahale etmek, gerekli psikolojik sosyal ve yasal işlemler başlatılmasını sağlamak, kamuoyunu bu konuda duyarlı hale getirmek amacıyla bu hattın son derece önemli olduğunu söyledi. Durmuş, vatandaşların sokakta, işyerinde, mahallesinde bu tür olaylara rastlaması halinde çağrı numarasını aramasını istedi. Mağduriyeti olan vatandaşların da hattı aramaları durumunda konudan bilgilendirilerek ihtiyaç duydukları hizmet türüne en kısa şekilde ulaşmalarının sağlanacağını ifade eden Durmuş, "Bu durumda olan vatandaşlarımıza sığınma, rehabilitasyon, rehberlik, psikolojik danışmanlık, hukuki danışmanlık hizmetleri verilebilir. İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde yer alan kadın konukevi, toplum merkezleri ve aile danışma merkezlerinin çalışmaları hakkında bilgiler aktarılarak İhtiyaç duymaları halinde müracaat edebilecekleri bildirilmektedir." dedi. 

Durmuş, çocuk ihmal ve istismarlarıyla ilgili olarak da çalışmalar yapıldığını anlatarak, alınan ihbarlar doğrultusunda meslek elemanları tarafından yerinde inceleme yapılarak, acil koruma altına alınması gerekenlerin valilik oluru ile koruma altına alındığını belirtti. Durmuş, şunları söyledi: "Şiddete uğrayan kadın, çocuk, ücretsiz kreş, çalışan çocuk ihbarı, sokakta yaşayan çocuk ihbarı, madde bağımlısı çocuklar ile sokakta çalışan, yaşayan çocuklara yönelik hizmet veren çocuk ve gençlik merkezleri hakkında bilgi verilmektedir. İhbarların gerek bu merkezlere gerekse İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüze yapılabileceği bildirilmektedir. Acil ihbarlar meslek elemanlarınca yerinde değerlendirilmekte ve hazırlanan sosyal inceleme raporları doğrultusunda çalışmalar başlatılmaktadır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri