Golf Generali, ansiklopediye de girdi!

Yes-No Önder'den sonra Vikipedi, Golfçü Paşa'yı da ansiklopediye aldı...

Ordunun en tepesindeki beş isimden biri olmasına rağmen 30 saate yakın son yılların en büyük askerî hedef saldırısından habersiz olduğu ortaya çıkan Hava Kuvvetleri Komutanı Aydoğan Babaoğlu, bir asker olarak “kahramanlıkları” ile değil ama bu özelliğiyle ansiklopediye de girdi.  

Hava Kuvvetleri Komutanı Aydoğan Babaoğlu’nun golf vukuatına ilişkin gelişmelerin ardı arkası kesilmiyor. Babaoğlu son olarak skandal duyarsızlığı nedeniyle internet ortamının en kapsamlı ansiklopedisi Vikipedi’nin sayfalarına da geçti.  

BABAOĞLU MADDESİ  

Vikipedi’nin “Aydoğan Babaoğlu” maddesinde, generalin meslekî özgeçmişi anlatıldıktan sonra, gol skandalı da aktarılıyor. Maddede, “Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek beldesinde düzenlenen Ramazan Bayramı Golf Turnuvası'na izinli olarak katıldığı sırada gerçekleşen 3 Ekim 2008 tarihli Aktütün Karakolu'na saldırı nedeniyle turnuvayı bırakmaması eleştirilere neden olmuştur” deniliyor.  

“YES - NO ÖNDER” DE ANSİKLOPEDİLİK  

Vikipedi’de bir başka skandalın kahramanı olan CHP Genel Sekreteri Önder Sav da yer alıyor. Daha önce Vikipedi’de sadece beş satırla yer alan Sav’a, telefon çuvallamasının ardından ansiklopedide kendisine ayrılan yer artmış durumda. Vikipedi’de yeni eklenen 11 satırlık bölümde Önder Sav için şu değerlendirmelere yer veriliyor:  

“Son zamanlarda Hac ve Hz. Muhammed ile ilgili sözleri ve tele-kulak olayıyla gündeme gelmiştir. Hacca gitmeyi düşünen CHP'li vatandaş Mustafa Ünal'la sohbet ederken hac ile ilgili alaylı konuşması ve Hz. Muhammed'le ilgili Hazreti takısını kullanmaması özellikle muhafazakar kesimde tepkilere neden olmuştur. Başbakana söylediği ‘Laiklik Başbakan Erdoğan’ın küçücük beynine sığmayacak kadar geniş bir kavramdır’ sözlerinden dolayı 10 bin YTL tazminat ödemeye mahkum olmuştur. Daha sonra, eski Bolu Valisi Ali Serindağ ile odasında yaptığı konuşmanın Vakit Gazetesi’nde aynen yayınlanması üzerine tele-kulak iddialarını ortaya atmış, fakat cep telefonunda yapmakta konuşmayı sonlandırmayı unuttuğu ortaya çıkmıştır.” 

(Salih Matur – habervaktim)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri