"Türkiye'nin etkileyici bir edebiyatı var"

Brezilyalı yazar Paulo Coelho, Türkiye'nin etkileyici bir edebiyatı olduğunu söyledi

Kendi alanında dünyanın en büyük organizasyonu olan Frankfurt Kitap Fuarı'nın (FKF) genel açılış programında konuşan "Simyacı" isimli romanıyla ünlü Brezilyalı yazar Paulo Coelho, Türkiye'nin etkileyici bir edebiyatı olduğunu söyledi. 

60. Frankfurt Kitap Fuarı'nın sabah saatlerinde yapılan resmi genel açılışında FKF Direktörü Jürgen Boos, Brezilyalı yazar Paulo Coelho, Alman Yayıncılar Birliği Başkanı Gottfried Honnefelder katıldı. Açılış konuşmasını yapan FKF Direktörü Boos, fuarın 60'ncı yılını kutlamaktan dolayı mutlu olduklarını kaydetti. Fuarlı ilgili bilgileri aktaran Boos, organizasyona her geçen yıl daha fazla ziyaretçi geldiğini belirtti. 2008'in "onur konuğu" olarak Türkiye'nin 150'den fazla yayıneviyle katıldığı fuarda Türkiye konulu 400 etkinliğin yapılacağını vurguladı. Boos, pekçok etkinliğin yanı sıra yapılacak politik tartışmalarda ise iklim değişimi, Avrupa İslam'ı, Latin Amerika'nın geleceği ve Afrika kıtasını ilgilendiren konuların ele alınacağını aktardı. Boos, "FKF, dünyaca ünlü önemli simaları da ağırlayacak. Çok popüler isimleri burada göreceksiniz" dedi. 

Alman Yayıncılar Birliği Başkanı Gottfried Honnefelder, Alman yayın endüstrisinin durumuyla ilgili bilgiler verirken, Paulo Coelho da internet ve sosyal medya ile interaktif ilişkide olan bir yazar olarak deneyimlerinden bahsetti. Coelho, "Türkiye'den tanıdığı yazarlar olup olmadığı" şeklindeki soruya ise, Türkiye'nin kültürel ve edebi zenginliğinden bahsederek başladı. Coelho, Türkiye'nin etkileyici bir kültür ve edebiyatı olduğunu söyledi. Türkiye'ye çeşitli defalar gittiğini kaydeden yazar Coelho, "Türkiye'den yazar ismi vermek istemiyorum ama etkileyici bir edebiyatı, sanatı, kültürü var. Frankfurt Kitap Fuarı, Türkiye için büyük bir imkan sunuyor" diye konuştu. 

Açılışı çeşitli ülkelerden 300 civarında gazeteci izledi. Bu yılki fuarın "onur konuğu" olan Türkiye'yle ilgili açılış programını ise, akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, Almanya Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Frank-Walter Steinmeier birlikte yapacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri