“Doğu-Batı kültürü bir noktada kesişmeli”

Dünyaca ünlü Japon modacı Kenzo temenni ile karışık duygularını ifade etti

Dünyaca ünlü Japon modacı Takada Kenzo, Doğu- Batı medeniyetinin ve kültürünün iki arı kutup olarak devam etmesinin sakıncalı olduğunu iddia etti. Modacı Kenzo, Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un büyük kızı Gülnara Kerimova'nın başkanı olduğu Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen moda haftasının davetlisi olarak Taşkent'e geldi.


Bugün Semerkand'da yapılacak haftanın kapanış törenine katılacak Kenzo, Doğu ve Batı kültürünün kaynaşması yönünde önemli mesajlar verdi. Kenzo, iki kutuplu modacıların Taşkent'te düzenlenen moda haftası kapsamında bir araya gelerek bu alanda örnek olduklarını kaydetti. 


Taşkent'te düzenlediği basın toplantısında açıklamada bulunan Takada Kenzo, genç modacıların Doğu-Batı kültürünün modada da birleştirilmesinde gayret göstermesi gerektiğini söyledi. Japon modacı Taşkent'teki etkinlikte sunulan çalışmalardan iki kutuptan da esintiler yansıtıldığına vurgu yaptı. 


Kenzo, Taşkent'tin bundan böyle de ev sahipliği yapacağı bu denli kapsamlı kültürel çalışmalarla Doğu ve Batı medeniyetinin birleştirilmesine ve bu alandaki değerlerin paylaşılmasına hizmet edeceği düşüncesinde olduğunu kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri