Baca temizliği ihmale gelmiyor

Kış aylarında en çok ihbarı baca yangını konusunda aldıklarını belirten Kastamonu Belediyesi İtfaiye Müdürü Nazım Afacan, sobaları kurmadan ve yakmadan önce mutlaka bacaların temizlenmesi gerektiğini vurguladı.

Afacan, alınacak basit önlemlerle felaketlerin önlenebileceğine dikkat çekti. 

Bacalarda biriken korların hava akımını engellediğini anlatan Afacan, bunun da dumandan zehirlenme ve yangın çıkma ihtimalini artırdığını söyledi. 

Bacaların ortaklaşa kullanılmasının da büyük tehlike oluşturduğunu dile getiren Afacan, bunların yanı sıra bacaların ahşap doğramalardan uzakta tutulmasını önerdi. 

Soba ve kalorifer bacalarının iç ve dış sıvalarının yapılması gerektiğini aktaran Afacan, "Soba bacalarında iç kısmını sıvamamak mümkün olmayabilir ama dış kısmını mutlaka sıvamalı. Aksi takdirde tuğla arasından sıçrayabilecek alevler büyük tehlike oluşturabilir." dedi.

Kastamonu Belediyesi itfaiye ekipleri, duman zehirlenmesi ve yangınları en aza indirmek için bacaları temizliyor. 

Belediye Meclisi'nin belirlediği fiyat tarifesine göre, bacasını temizletmek isteyen kişi ve kurumlar belediyeye 57.50 YTL ücret ödüyor. 

Fabrika bacalarının fiyatının normal tarifeden fazla olduğu belirtilirken, evini bacasını temizletenlere Kastamonu Belediyesi temizlendi belgesi veriyor. 

Belge Orman ve Çevre İl Müdürlüğü personeli tarafından denetleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri