Kadınlar haklarını kurslarda öğreniyor

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) ile Yeni Çözümler Derneği tarafından Denizli Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde düzenlenen "Kadının İnsan Hakları Eğitimi" programına katılanlara sertifika verildi. Eğitim süresince

Karşıyaka Toplum Merkezi'ndeki sertifika törenine Vali Yavuz Erkmen'in eşi Nevhilal Erkmen, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın ve eşi Suay Altın, İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan'ın eşi Zehra Erkan, Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi, Denizli Platformu ve Türk Kadınlar Birliği üyeleri katıldı. İl Müdürü Altın, kadınların haklarını bilmeleri açısından bu kursların son derece yararlı olduğunu söyledi. Altın, "Aile içindeki sıkıntılar sonucunda bazı şiddet olayları yaşanabiliyor. Bu şiddete en çok maruz kalanlar da kadınlarımız. Kurslarımızda, uzman arkadaşlarımız vasıtasıyla kadınlarımızı bilgilendirmeye, haklarını ve başvuracakları yolları öğretmeye çalışıyoruz. Şiddetin ortadan kaldırılması ve sağlıklı bir toplum için hanımlarımızın yanısıra erkeklerimiz de bilgilendirilmeli." dedi. Nevhilal Erkmen ise kadın haklarının önemine dikkat çekerek, "Bugün bazı eksikliklerimiz olabilir, bu yönlerimizi geliştirmemiz gerekir. Hiçbirimiz istemiyoruz ama zaman zaman şiddet, zor kullanma ve istismar olabiliyor. Bu konuda beylere de görevler düşüyor. Onlar sosyal ve ekonomik hayatta sağlam olmalı ki evlerine, ailelerine daha iyi şartlar sunabilsinler." şeklinde konuştu. Daha sonra 21 kursiyere sertifikaları, Erkmen ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Öte yandan Meska Toplum Merkezi'nde, Meska ve Esentepe mahallelerinde oturan ve çoğunlukla göçle Denizli'ye gelen kadınlara yönelik, "Kadının İnsan Hakları Projesi" başlatıldı. Eğitim süresince kadınlara insani, anayasal, medeni ve ekonomik hakları, kadın ve siyaset, kadın örgütlenmesi, 4320 Sayılı Ailenin Korunmasına Dair Kanun, aile içi istismar, kadına yönelik şiddet ve buna karşı kanuni haklar, aile içi iletişim, olumlu ve empatik iletişim yöntemleriyle iletişim becerileri konularında bilgiler verilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri