"Hamileler, hamur işinden uzak durmalı"

Op. Dr. Toy: Hamile kadınlar, hamur işi ve dolmadan uzak durmalı

Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Op. Dr. Erhan Toy, hamile kadınların hamur işi ve dolmadan uzak durmaları gerektiğini belirterek, gebelik döneminde aşırı derecede alınan karbonhidrat ve tuzlu gıdaların, gebelik zehirlenmesine neden olduğunu söyledi.

Kadınların gebelik süresince unlu ve tuzlu gıdaları sıklıkla tükettiğine işaret eden Özel Batman Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Erhan Toy, bunun da gereksiz kilo alınmasının neden olabileceğini ifade etti. 

Hamilelik döneminde alınacak kilo miktarının 9-15 kilogram olduğunu ve bunun fazlasının zararlı olacağını ifade eden Dr. Toy, "Hamile kadınlar yoğurt, süt, balık tüketimi yerine çörek, börek, tatlı, kısır ve dolma türü tuzlu yiyeceklere ağırlık veriyor. Bu da gereksiz yere kilo almalarına neden oluyor. Bu tür yiyecekler gebelik zehirlenmesine de neden olabilir." şeklinde konuştu.

Hamilelerin gebelikleri süresince en az 3 kez ultrasondan geçmesinin bebek ve annenin sağlığı konusunda önem arz ettiğine dikkat çeken Dr. Toy, son aylarda bu kontrollerin sıklıkla yapılmasının uygun olacağını kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri