Bem-Bir-Sen’den ‘Kadın Hakları Rehberi’

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) yerel yönetimlerde ve il özel idarelerde çalışan bayan üyeleri başta olmak üzere bütün çalışan bayanları ilgilendiren ve toplumsal yaşamda sahip oldukları hakları düzenley

Bem-Bir-Sen tarafından hazırlanan ve özellikle çalışan kadının başucu rehberi niteliği taşıyan “Kadın Hakları Rehberi” AB’ye Katılım Öncesi Süreçte Sivil Toplumun Güçlendirilmesi Kadın Çalışmaları Gözlem Merkezi Projesi kapsamında gerçekleştirildi. Rehbere, proje ortağı olarak Zeytinburnu Belediyesi ile Beylikdüzü Belediyesi destek verdi.

Türkiye’deki kadının Anayasa ve yasalar karşısındaki durumunun detaylı bir şekilde incelendiği Kadın Hakları Rehberi, çalışan kadının iş ortamında uğrayacağı bütün haksızlık, ayrımcılık vb. konularında hangi bilgi ve belgelerle hareket edeceğini ortaya koyuyor.

SAYISAL OLARAK KADIN VARLIĞI
Kadın çalışanların işyerlerindeki çalışma koşulları, terfi, disiplin vb işlemlerinden doğum, emzirme vb özel durumlara kadar bütün hakların detaylı bir şekilde hatırlatıldığı Kadın Hakları Rehberi’nde, temel göstergelerle sayısal olarak kadın varlığına ait istatistiklere de yer veriliyor.

Yerel yönetimlerde kadının varlığı, siyasete katılım oranları, dünya ülkeleri ile karşılaştırmaların da yer aldığı Rehberde, kadın haklarının tarihsel süreci de geniş yer buluyor.

ULUSLAR ARASI BELGELERDE KADIN HAKLARI
Editörlüğünü Gürkan Alper ile Tarkan Zengin’in yaptığı Kadın Hakları Rehberi’nin önemli bir bölümünü ise Çalışan Kadınlar ve kadınların Ayrımcılığa Uğramamasını Emreden Uluslar arası Belgeler ile Dünya 8 Mart Kadınlar Günü oluşturuyor.

Rehberde ayrıca; Enformel Sektör ve Kadın Emeği, Ulusal Mevzuatta Kadın Hakları, Kadınlarla İlgili Türk Ceza Kanunu’nda Yer alan Düzenlemeler, BM’de Türk Kadınının Durumu, İslam Konferansı Örgütü’ne Üye Ülkeler ile karşılaştırmalar gibi konularda belgelerle irdeleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri