Tarihi belgesel ABD'de gösterimde

Türk Hıristiyanlık tarihi belgeseli ABD'de gösterime girdi

Amerikalı sinema sanatçısı ve yönetmen Victoria Barrett'ın, Hıristiyanlığın Türkiye'deki tarihini anlattığı 'Journey of Faith' (İnanç Yolculuğu) belgeseli ABD'de gösterime girdi. 

Barrett'ın hazırladığı filmde, izleyiciler Batı Virginia eyaletinden Türkiye'deki doğusundaki dağlık bölgelere uzanan sürükleyici bir yolculuğa çıkarılıyor. Belgeselin kahramanı, Bizans İmparatorluğu'ndan başladığı hikayesini, günümüz modern Türkiye'sinde 15 farklı yere giderek tamamlıyor. 

ABD'deki Batı Virginia Halk Televizyonu tarafından dün ilk kez yayınlanan belgesel, ulusal PBS kanalı tarafından önümüzdeki yıl içinde de bütün ülkeye yayınlanacak. Yaklaşık bir saat süren filmde, Ağrı Dağı, Tarsus, Efes, İstanbul gibi Hıristiyanlık için önemli yerler ziyaret ediliyor. 

Victoria Barrett, filmi hazırlarken İncil ve diğer kutsal metinleri de kullanmış. Batı Virginia'da yerel bir gazeteye konuşan Barrett, kutsal metinlerdeki teolojik içeriği herkesin anlayabileceği ve izlerken zevk alabileceği bir hale getirdiklerini belirtti. Belgeseli hazırlarken Google Earth'teki uydu haritalarından da yararlandığını kaydeden Barrett, "Akademik bir dille anlatmaktan kaçındık, izleyenler zevk alarak geçmişten günümüze bir zaman yolculuğuna çıkacaklar" diye konuştu. 

'Journey of Faith'in konusu Batı Virginia'daki Hedgesville kilisesinde başlıyor. Kiliseyi Barrett'in babası kurmuş. 2000 yılında çekimine başlanan film, Barrett'in diğer projeleri yüzünden ancak bu yıl içinde tamamlanabilmiş. Victoria Barrett, geciken belgeselle alakalı olarak, "Filmi bitirememe konusunda hiç endişelenmedim. Çünkü bu 2 bin yıllık bir hikaye ve değişmeyecek" diye konuştu. 

Eski bir film yıldızı olan Victoria Barrett, 1997'de geldiği Türkiye'yi Hıristiyan alemine tanıtmak için bu projeye girdiğini söylemişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri