Side'de at safari turları

Side Antik Kent'te güz dönemi at safari turları başladı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde güz dönemi at safari turları başladı. Güz dönemi safari turunun ilk müşterileri Hollandalı mimar ve harita mühendisi Samuel-Gabriele Sanne oldu. 

Safariciler iklim şartlarına göre Side Antik Kent'e tatile gelen turistleri 20 Nisan 2009 tarihine kadar at üstünde tarihi ve doğal güzellikleri gösterecek. Dünyaca ünlü turizm şehrinde 6 at safaricisinin bulunduğunu belirten West Virginia City At Safari Turu İşletme Sahibi Mustafa Deniz, 1,5 saat süren turun Sorgun Çamlığı'ndan başlatıp Side Sütunlu Caddesi Roma portikli yolunda sona erdiğini söyledi. 

Kış dönemi at binicilerinin yüzde 80'nini Alman, Hollandalı ve Belçikalı turistler oluşturduğunu belirten Deniz, bahar döneminde ise ağırlı Rus ve İskandinav ülke turistleri olduğunu söyledi. 2007 yılında Sorgun, Side Plajı ve tarihi ören yerinde 5 bin 200 turiste safari yaptırdıklarını belirten Deniz, 90 dakikalık tur fiyatının 10 Euro olduğunu söyledi. Deniz, "Güz dönemi safari turlarımız bahar dönemine göre daha düşük. Güz dönemi at üstünde gezmek isteyen turistler genelde arkeoloji ve eko turizmi tutkunu. Fiyatlarımızı da bahar dönemime göre yüzde 40 ucuz tutuyoruz. Baharda tura 30, güzün ise 15 atla çıkıyoruz. Bu yıl sonunda 5 bin 500 turiste at üstünde Side Antik Kent'in tarihi ve doğal güzelliklerini gezdireceğimizi tahmin ediyorum." diye konuştu.

Güz döneminde Side'de tura katılanların büyük çoğunluğunu Almanların oluşturduğunu bildiren at turcusu Bülent Özcan, yabancıların tur tercihini deniz kenarında atla birlikte yürüdükten sonra tarihi şehri gezerek yaptıklarını ifade etti. Tura çıkmadan önce 20 dakika her biniciye atla binme ve tutunma ile birlikte ön bilgi verdiklerini belirten Özcan, Manavgat'a Avrupa ülkelerinden balayı tatiline gelen bazı bayan turistlerin tura gelinliğiyle çıktığını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri