Rembetiko, Atina'dan davet aldı

Devlet Tiyatroları'nın, mübadele dönemini ve o dönemde yaşanan acıları konu olan oyunu "Rembetiko", Yunanistan'ı fethetti. Selanik'te büyük ilgi gören yapıt, gelecek yıl sahnelenmek için Atina'dan davet aldı.

Devlet Tiyatroları Uluslararası İlişkiler ve Festivaller Birimi Sorumlusu, tiyatro sanatçısı Sükun Işıtan, "Rembetiko" oyununun Ekim ayında sahnelendiği Yunanistan'da seyirci rekoru kırdığını anlatırken, "Selanik'te Türk karşıtları bile bilet alıp oyuna geldiler ve alkışladılar, diyecek bir şey bulamadılar. 600 kişilik salonda 700 kişinin olduğu 5 temsil yaptık" dedi. 

Kendisinin de rol aldığı yapıtın mübadele dönemini ve o dönemde yaşanan acıları işlediği için Yunan izleyicisinin bildikleri bir konuya ilgisinin daha fazla olduğunu vurgulayan Işıtan, "Başlangıçta ilk kez bizi izleyecekleri için neyle karşılaşacaklarını bile bilmiyorlardı. Ancak o kadar çok beğendiler ki, Atina'ya gitmemizi ve daha uzun süreli bir turne gerçekleştirmemizi, 1 ay süreyle orada kalmamızı teklif ettiler" diye konuştu. 

Selanik kentinde gerçekleştirilen "Tiyatro Karşılaşması" etkinliği kapsamında seyirciyle buluşan "Rembetiko" isimli eseri Başar Sabuncu Türkçeleştirdi. Müzik direktörlüğünü Can Atilla'nın, müziklerini Thesia Panayiotou'nun yaptığı oyunun dekor tasarımı Zeki Sarayoğlu'na, ışık tasarımı Zeynel Işık'a, koreografisi ise Deniz Gebeshuber'e ait.AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri