Fener'in de artık ağları delen golcüsü var (MİZAH)

Fenerbahçe'nin 2-1 galibiyetiyle biten dünkü Konyaspor maçında Fener taraftarlarını sevindirecek tarihi bir olay yaşandı.

Fenerli bir futbolcu attığı sert şutla ağları deldi. Böylece Galatasaraylı "taçsız kral" Metin Oktay'dan yıllar sonra Fenerlileri bu konudaki ezikliklerinden kurtaracak ağları delen bir golcüleri oldu. Ancak bu golcünün Metin Oktay'dan önemli bir farkı vardı. Zira ağları delen golü rakip kaleye değil kendi kalesine atmıştı. İşte Sarı Kanaryaların tarihe geçecek yeni golcüsü…

Volkan'dan ağları delen rövaşata
 
Turkcell Süper Lig'de 16. haftanın açılışında oynanan Konyaspor-Fenerbahçe karşılaşmasında ilginç bir gol yaşandı.

51. dakikada Konyaspor'lu Veysel, Fenerbahçe kalesine sert bir şut attı. Kaleci Volkan topa ayağını uzattığı sırada dengesini kaybetti. Bu sırada gayriihtiyari rövaşatavari bir vuruş yapan Volkan, Veysel'in şutunu kendi kalesine yolladı. Volkan'ın 'rövaşata'sından gelen top ağları delerek dışarı çıktı.

Oktay'ın golünün hikayesi

Metin Oktay'ın ağları yırtan golü, Türk futbol tarihinin en ilginç olaylarından biridir. 1959 yılında iki grup halinde yapılan Türkiye Ligi maçlarının finalinde Galatasaray-Fenerbahçe karşı karşıya gelir.

10 Haziran 1959 günü İnönü Stadı'nda oynanan maçın 39.dakikasında soldan dalan Metin Oktay, Fenerbahçe'nin santrhafı Naci Erdem'i geçtikten sonra ceza alanına girdiği anda müthiş bir sol vuruş yapar. Özcan Arkoç'un bakışları arasında ağlara giden top oradan da dışarı çıkar.

"Ağları yırtan gol" olarak tarihe geçen bu olay herkesi şaşkına çevirir. Golden sonra Fenerbahçeli futbolcular ağları kontrol etmekten kendilerini alamazlar.
Sarı Kırmızılı takım bu maçı Metin Oktay'ın tek golüyle 1-0 kazanır

Rıfat Yörük/habervaktim.com/Mizah

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri