Hayır için giyindiler-MİZAH

Hep hayır için soyunulmaz ya ! Ülkemizin önde gelen mayo ve iç çamaşırı mankenleri de bu defa hayır için giyindiler.

Fakir çocuklara kışlık giysi alınması amacıyla Çankaya Laik Hayatı Koruma Derneği tarafından düzenlenen "Hoş geldin 2009" defilesinde mankenler üstlerine bir şeyler alarak ilk defa giyinik şekilde toplum karşısına çıktılar. Mankenlerin "yürek hoplatmayan" bu defilesinden sonra elde edilen gelirle, yüz fakir çocuk ayakkabı ve palto alınarak giydirilecek.

Ülkemizdeki gazete ve televizyonlarda sıkça rastlanan klişe haberlerden birisi de "hayır için soyundular" veya "protesto için soyundular" şeklindedir. Kah yurtdışından PETA'lı protestocuların vahşi hayvanların katledilerek postlarından kürk yapılmasını protesto için soyunmaları, kah yabancı artistlerin bir takvim için "anadan üryan" kalmaları, kah yurdumuzdaki manken ve sanatçıların meme kanserine karşı Meme Vakfı'na destek amacıyla soyunmaları bolca "etli" görüntü eşliğinde "iştah açıcı" tarzda haberleştirilir. Bu haberlerin öznesi olan artist, manken, hostes, sporcu ve benzerlerinin temel özellikleri ise "dişi" olmalarıdır. Bu organizasyondan elde edilecek gelirin çeşitli hayır kurumlarına bağışlanacak olmasından dolayı da bu soyunma işlemi hep "hayır için soyundular" klişe cümlesiyle anlatılır.

İşte bu gidişatı tersine çevirmek isteyen bir grup "hayırsever", mankenleri giydirmeyi başardı. Ankara Hilton Oteli'nde gerçekleşen ve Çankaya Laik Hayatı Koruma Derneği tarafından düzenlenen "Hoş geldin 2009" defilesi büyük ilgi gördü. Bin civarında davetlinin 500'er lira ödeyerek izlediği defilede "hayır için giyinen" mayo ve iç çamaşırı mankenleri Deniz Fingirdek, Şeniz Cıbıldak, Yeliz Üryan, Selis Apaçık ve Melis Yokini büyük ilgi çektiler. Bu mankenleri podyumlarda ilk defa manto, pardesü ve kabanlı yani "giyinik" gören davetliler şaşkınlıklarını gizleyemediler. Medya mensupları da "hayır amaçlı" bu defileye büyük ilgi gösterdi.

Defileden sonra duygularını aldığımız mankenler "ayy, çok farklı duygular içindeyiz. Çünkü hep soyunduğumuzdan giyinmeye alışık değiliz. İlk defa giyinerek bir hayır işledik. Galiba mutluyuz ayol !" şeklinde konuştular.

Rıfat Yörük/Habervaktim.com/Mizah

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri