Vitamin'in tanıtımı yapıldı

Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri AŞ tarafından hazırlanan ve Türk Telekom işbirliği ile yürütülen 'Vitamin' adlı bilgisayar destekli eğitim programının tanıtımı için Şanlıurfa'da toplantı yapıldı.

El-Ruha Otel'deki toplantıda M. Akif Ayaz ve Arzu Özden, Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, Türk Telekom Müdürü Suat Soran ve okul müdürleri ile öğretmenlere sunumda bulundu. 

Ardından konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, "Şanlıurfa'da önem verdiğimiz konuların başında ilk olarak eğitim, daha sonra sağlık ve alt yapı gelmekte. Eğitimde istikbalimiz çocuklarımızdır. Geleceğimizi teminat altına almak istiyorsak, çocuklarımızı çok güzel eğitmemiz gerekir. Amacımız okuma yazma bilmeyenlere bunu öğretmek ama bunun yanında eğitimin tüm aşamalarında en üst kalite ve düzeyi yakalamamamız gerekir. Çağımız bilgi ve teknoloji çağıdır. Şu an çalışmalarımızla Türkiye'de ikinci sıradayız ve birinciliği elde etmek hedefimizdir." dedi. 

Şanlıurfa'da 200 binden fazla okuma yazma bilmeyen vatandaşın olduğunu kaydeden Vali Yavaşcan, şunları söyledi: "Bunların belki büyük birçoğu eğitim dışında kalan yerlerde yaşayan insanlardır. Bu konuda öncelikle alt yapıdaki eksiklerimizi gidermek zorundayız. Üç yıl önce Şanlıurfa'da sınıf ortalaması 62 idi, şimdi 49'lara doğru indik. Bunu daha da aşağılara çekme noktasında yoğun gayret sarf etmekteyiz. Bugün tanıtımı yapılan 'Vitamin' gibi projeler eğitime katkı sağlayacaktır. Bu projeyi ve bu tanıtım programını hazırlayan, emeği geçen herkesi kutluyorum."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri