Akif anısına şiir şöleni

Mehmet Akif Ersoy anısına Türk Ocakları'ndan şiir şöleni

İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy, ölüm yıl dönümünde Türk Ocakları Osmaniye Şubesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen "İstikbalden istikbale Asım'ın nesli" adlı şiir şöleniyle anıldı. 

Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi'ndeki etkinlikte konuşan Türk Ocakları Osmaniye Şube Başkanı Mehmet Çetinkaya, İstiklal Marşı şairinin gençliğini yaşadığı yılların çöküş yılları olduğunu belirtti. Çetinkaya, "Akif marşımızı yazmamış olsaydı diğer bütün şiirler bu milletin İstiklal mücadelesini anlatamazdı." dedi.

Mehmet Akif Ersoy ve bunun gibi değerlerimize sahip çıkılması ve onların sık sık yad edilmesi gerektiğine dikkat çeken Çetinkaya, "Özellikle gençlerimize tarihimizi iyi anlatmalı ve atalarımızı unutturmamalıyız. Bir ülkenin ayakta kalmasında tarihini bilmesinin büyük önemi var." diye konuştu. Öğrencilerin okudukları Kurtuluş Savaşı'nı anlatan şiirler büyük beğeni topladı. Şiir şöleninde öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Şölene Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, Milli Eğitim Müdürü Ali Said Çalışkan ve çok sayıda şiirsever katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri