Hicret duası

Peygamberimizin Mekke'den Medine'ye hicret etmesinin 1430. yıldönümü yani Hicri Yılbaşı ve Muharrem ayının başlaması münasebetiyle sizlere "Hicret duası" başlıklı bir "niyaz" sunuyoruz.

Allah'ım!.. Senin rızan için, senden gelen güçle ve senin verdiğin kolaylıkla, istemediğin, yasak ettiğin, sevmediğin, haram kıldığın her şeyden uzak olmayı ve uzaklaşmayı nasip eyle bize.

Ey Rabbimiz, nefsimize ve şeytana karşı mücadele etmek için bize güç, kuvvet ver.

Ey Rabbimiz! Ellerimizi açıp tüm acziyetimizle ve eriyen kalplerimizle sana yalvarıyoruz, yakarıyoruz: Sen, bizi bu dünyanın maddiyatına, mal–mülk düşkünlüğüne, hevâya, hevese, nefse, şeytana, bâtıl olana, sapıtmış insanlara ve sapık fikirlere, yoldan çıkmış, küfür ve isyan içinde olan insanlara, dinimizin yasakladığı kin, nefret, haset, haram, zina gibi her türlü fiilden uzak et. Yok, eğer bunlarla aynı atmosferi teneffüs ediyorsak, bize senin yolunda hicret nasip et.

Ey Rabbimiz! Sen bizi nimetlerine şükreden, helâl yiyip helâl içen, nefsini terbiye eden, şeytanın hilelerine aldanmayan, emrettiğin her şeyi, seni memnun etmek için ve rızana ulaşmak için yapan kullarından eyle.

Sana yönelip seni düşünen kalplere, ismini zikreden dillere, sana açılan ellere, sen cevap ver!

Bizim hâlimizi en iyi gören sensin. Bizi, seçtiğin kullarından eyle.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi ve Sellem'in müjdelediği, hicretin en efdali olarak nitelendirdiği, senin yasakladığın, hoşlanmadığın, rıza göstermediğin her şeyden bizi uzaklaştır.

Ve hicretimizi kabul eyle ya Rabbi!…

Amin...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri