Beyinsel gelişim bebeklerin geleceğini etkiliyor

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Şube Müdürü Dr. Nuri Berkem, doğum öncesi ve sonrası ebeveyn davranışlarının ve yetersiz beslenmenin çocukların beyin gelişimini etkileyeceğini söyledi.

Bebeklerin doğum öncesi ve sonrasında beyin gelişiminin normal ölçülerde olmamasında ebeveynlere büyük görev düştüğünü hatırlatan Berkem, "Ebeveynler çocuklarını daha doğmadan yeterli oranda beslemeliler. Doğum sonrası da çocuklarından ilgilerini eksik etmemeliler. İlgiye, sevgiye muhtaç, aile sorunları olan çocuklarda ileri yaşlarda madde bağımlılığı, şiddet eğilimi, ailelerden uzaklaşma gibi sorunlarla karşılaşılıyor" dedi. 

Sınıfta kalan, beyinsel gelişimini tam olarak gerçekleştiremeyen çocukların çok önemli bir kısmının bu sorunları yaşadığını dile getiren Berkem, ilgili ailelerin çocuklarının ise derslerinde ve hayatta başarılı olduklarını kaydetti. 

Bursa Özel İdaresi ve Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen "Çocuğun Psikososyal Gelişimini Destekleme Programı" kapsamında sağlık ocakları ve hastanelerde doktor, hemşire ve ebelere verilen eğitim sonrasında sorunlu ailelerle belirli periyodlarla yüzyüze görüşerek temel bilgiler verildiği ifade edildi. Proje kapsamında takip edilen çocukların yüzde 65'inde düzelme olduğunu vurgulayan Berkem, projeyle 2010 yılında Bursa'da 198 bin çocuğa ulaşmayı hedeflediklerini aktardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri