Down Sendromlu Elifnaz'dan 7. sergi

Down Sendromlu Elifnaz Madenci 7. kişisel resim sergisini açtı

Zonguldak Ereğli'de Arif-Yasemin Madenci çiftinin kızları Elifnaz Madenci 7. kişisel resim sergisini açarak önemli bir başarıya imza attı. Down Sendromlu Elifnaz Madenci(13)'nin sergisindeki eserlerin satışından elde edilecek gelirin okullarda laboratuvar, kütüphane açılması şeklinde eğitim yararına kullanılacağı belirtildi. Sergi 7 Ocak'a kadar açık kalacak.

AKM Sergi Salonu'ndaki resim sergisinin açılışına Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Doğan Bozkurt, Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz, İlçe Milli eğitim Müdürü Turan Akpınar ve çok sayıda davetli katıldı. 

Sergi açılışında konuşma yapan Yasemin Madenci çocukluğundan bu güne kadar Elifnaz'ın eğitiminde katkısı bulunan öğretmenlerini tek tek yanına çağırarak, kendilerine Madenci ailesi adına teşekkür etti. Elifnaz'ın 7. kişisel resim sergisinde açılış konuşmasını yapan Yasemin Madenci, resim sergisinden elde ettikleri gelirler ile okullara laboratuar, kütüphane, özel sınıflar ve yuvalar yaptıklarını belirtti. Madenci konuşmasında şunları söyledi: "Çok duyguluyum her mutluluğumu sizlerle paylaştığım için yaşam sevdamı ve Ereğli sevdamı biliyorsunuz. Ereğli'de yaptığımız her şey bize olumlu olarak dönüyor. Her mutlu günümüzde hep yanımızda oluyorsunuz. Bugün öyle güzel günlerden biri. Kızım Elifnaz'ı tanıyorsunuz. O da benim gibi aynı yaşam sevdası içinde. Kendisi Ereğli'de doğmadı ama Ereğlili. Şimdiye kadar 6 tane resim sergisi açtı. Bugün 7. resim sergisini açacağız. 6 resim sergisinin gelirleriyle laboratuarlar, kütüphaneler, özel alt sınıfları, yuvalar, çalışma odaları yaptık." 

Kızı ile yazdığı bir anektodu da paylaşan Madenci, Elifnaz'ı şöyle anlattı: "Kızım Elifnaz, o ilk heceyi ve kelimeleri akranlarından daha önce söyleyip sevdiklerini umutlandıran; o bir yaşında 2 ağabeyisinden daha erken yürüyen bizi ve doktorları şaşırtan; o 3,5 yaşında yuvaya başlayıp ilk kez 5,5 yaşında yaşadığı yerde resim sergisi açan; o gevşek kaslarına rağmen her gün saatlerce dans edip Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bale sınavını kazanan; o yüzmeyi, derin ve soğuk sulara aldırmadan büyük bir hırsla öğrenen ve girdiği ilk yarışmada madalya alan; o notaları renklerle org ardından piyano ile mini konser veren zekâ ile müziğin bir bütün olduğuna inananları hayrete düşüren; o kış tatillerinde Uludağ'da kızakla kayarken akranları gibi kayamadığına hüzünlenen ama azimle onu da becerebilen; o boş zamanlarında akranlarından daha çok kitap okuyarak, günlük tutarak ve şiir yazarak duygularını ifade eden yaşı küçük ama yüreği bedeninden büyük toplum emekçisidir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri