Köylü kadınlar diksiyon dersi alıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'na (BUSMEK) katılan Saitabatlı kadınlar, aldıkları diksiyon eğitimiyle Türkçe'yi daha doğru kullanmaya başladıklarını söyledi.

BUSMEK, bu dönem Saitabat Köyü Kadınları Dayanışma Derneği üyelerini ağırlıyor. Merinos'taki kurs merkezinde diksiyon eğitimi alan Saitabatlı kadınlar, Türkçe'yi daha doğru konuşmak ve kendilerini geliştirmek amacıyla kursa başladıklarını ifade ediyor. Dernek kurarak köylerinde gerçekleştirdikleri projelerle dayanışmanın en güzel örneğini sergileyen kadınlar, birlik ve beraberliklerini kursta da gösteriyor.

Saitabat Köyü Kadınları Dayanışma Derneği Başkanı Sermin Cakalıoğlu, doğru iletişim kurmayı ve doğru konuşmayı öğrenmek hedefiyle kursa geldiklerini belirtti. Cakalıoğlu, "Birbirimizle çok daha güzel konuşmayı ve hatalarımızı görüp birbirimizi eleştirerek yanlışlarımızı düzeltmeyi istedik. Diksiyon kursu, çok faydalı oldu. Toplumun ancak yüzde 10'u Türkçe'yi doğru kullanabiliyor. Biz de kursa katıldıktan sonra eksiklerimizi, hatalarımızı gördük. Busmek kurslarıyla bize bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz" diye konuştu. 

Cakalıoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilci ve üyelerini de vatandaşları bu tür kurslara yönlendirmeye çağırdı.

Kursa katılmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten 43 yaşındaki Emine Özdemir, "Ev hanımıyım. Busmek kursuna katıldıktan sonra daha düzgün konuşmaya başladım. Buraya hep birlikte geldik ve öğrendiğimiz bilgilerle kendimizi aştık. Bazı harfleri yanlış kullandığımızı fark edip hatalarımızı düzelttik. Çok mutluyum" dedi. 39 yaşındaki Zehra Çetin de, diksiyon kursu sayesinde konuşurken yaşadığı heyecanı bastırma fırsatı bulduğunu ifade etti.

Diksiyon kursu eğitmeni Neslihan Mollaoğlu ise Saitabat Köyü kadınlarının tek başlarına ayakta durmalarının yanı sıra kursa hep birlikte gelerek bir bütün olmanın bilincini yaşadıklarını söyledi. Öğrencilerinden çok memnun olduğunu belirten Mollaoğlu, "Saitabatlı kadınlar, çok değerliler. Birlikte hareket etmeleri çok önemli. Bu davranışla bir anne, bir eş ve örnek bir Türk kadını olduklarını gösteriyorlar. Kursta öğrendiklerini kısa sürede pratiğe döküyorlar ve kendilerini geliştiriyorlar" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri