Mevlana Müzesi soğuktan etkilendi

Sibirya soğukları Mevlana Müzesi'nin ziyaretçi sayısını düşürdü

Dondurucu soğuklar nedeniyle Mevlana Müzesi'ne gelen yerli ziyaretçi sayısı önceki haftaya göre yaklaşık 3 bin kişi azaldı. Müzeye gelen yabancı ziyaretçilerin sayısında ise yüzde 80 artış gözlendi.

Konya ile özdeşleşen Hazreti Mevlana'ya ilgi her geçen gün artıyor. Dünyanın birçok ülkesinden turistler, ünlü fikir adamının yaşadığı yerleri görmek için bu kente akın ediyor. Türkiye'nin dört bir yanından yerli turistler de yıl boyunca Mevlana diyarı Konya'ya geliyor.

Ancak son günlerde yurdu etkisi altına alan Sibirya soğukları, yerli turizmi de olumsuz etkiledi. Topkapı Sarayı'ndan sonra en çok ziyaret edilen ikinci mekan olan Mevlana Müzesi'nde turist yoğunluğu kar yağışı nedeniyle azaldı. Her yıl ortalama bir milyon kişinin ziyaret ettiği müzeye gelen yabancı turistlerin sayısı ise bir önceki haftaya göre arttı.

Mevlana Müzesi yetkililerinden alınan bilgilere göre, kar yağışı olduğu dönemde yerli ziyaretçilerin sayısında düşüş olurken, yabancı turistlerin sayısında ise yüzde 80 artış meydana geldi. Mevlana Müzesini 18-23 Aralık tarihleri arasında 11 bin 441'i yerli olmak üzere toplam 12 bin 475 kişi ziyaret etti. Konya'ya kar yağdığı dönemde ise 8 bin 180'i yerli olmak üzere 10 bin 045 turist müzeyi gezdi. Yerli ziyaretçi sayısında yaklaşık 3 bin kişi düşüş olduğunu belirten müze yetkilileri, yabancı turistlerin sayısının ise 831 kişi arttığı bilgisini verdi.

Aşırı soğuklar nedeniyle müşterin azaldığını belirten Mevlana Müzesi çevresindeki esnaflar, müzeye gelen az sayıda ziyaretçinin alışveriş için dükkanlarına geldiğini söyledi. Mevlana Caddesi üzerinde esnaflık yapan Ahmet Çakmak, vatandaşların soğukta dolaşmadıklarına vurgu yaparak, kış aylarını ölü dönem olarak niteledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri