'Birbirine empatik yaklaşan aileler mutlu olur'

Uzman Psikolojik Danışman Dr. Fatih Kalkınç; ailelere "Öğrencinin Başarısında Anne Baba'nın Rolü" konulu eğitim semineri verdi.

Tokat Özel İpek Koleji'nin davetlisi olarak Atatürk Kültür Merkezi'nde konuşan Kalkınç seminerde aile bireylerinin iletişimi ve mutluluğun başarı üzerindeki önemini anlattı. Uzman Psikolojik Danışman Kalkınç, "İlk önce aile içersinde anne baba olarak çocuklarımıza olumlu yaklaşımlarda ve pozitif enerji verecek davranışlarda bulunmalıyız. Psikolojisi bozulmuş tavuğun yumurtası ne kadar sağlıklı olursa bizim çocuklarımızda o kadar sağlıklı olur." şeklinde konuştu.

İlgisizlik kavramı üzerinde de duran Kalkınç, insanların her yaşta ilgiye ihtiyaç duyduklarını dile getirdi. Ayrıca aile içi iletişim ve çocuklara karşı yaklaşım konusunda sahnede somut örnekler sunan Kalkınç televizyon programları ve cep telefonunun olumlu ve olumsuz yönlerini anlattı. Yaklaşık üç saat süren seminer sonunda Psikolojik Danışman Dr. Fatih Kalkınç okuyucularına kitaplarını imzaladı. Program sonunda katılımcılardan böyle bir etkinliğin gerçekleştirilmesine vesile oldukları için teşekkür alan İpek Koleji Müdür'ü İdris Gündoğdu ikincisini gerçekleştirdikleri eğitim seminerleri ile veli ve aileleri alanında uzman eğitimci ve yazarlarla buluşturmaya devam edeceklerini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri