Cefa çeken, Sefa Süren'den rövanşı alacak mı? (Mizah)

En fazla 250 milyon dolarlık maliyeti varken 5 milyar dolara mal edildiği söylenen Yuvacık Barajı'nı yapan Sefa Süren yeniden İzmit Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP'den aday oldu.

Yuvacık Barajı'nı pahalıya mal ederek İzmit'in ve İzmitlilerin yuvasını yapan ve hazineye hala borç ödeten Süren'in, şehir halkının karşısına hangi yüzle çıktığı merak ediliyor. Bakalım Süren'in sefasını süremeyip cefasını çeken İzmitliler 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde rövanşı alabilecekler mi?

Arkadaşımız Rıfat Yörük'ün Sefa Süren ve Yuvacık Barajı'yla ilgili yazdığı mizahi haber şöyle;

İsrail sazanına karşı Hamas avcı balıkları (Mizah)

Latince adı "casusus ajanus" olan İsrail sazanlarının Yuvacık Barajı'nda diğer balıklara karşı uyguladığı soykırım üzerine Filistin'den Hamas ve İntifada türü avcı balıkları getirildi.

Baraj gölüne İsrail sazanlarını eski Belediye Başkanı Sefa Süren'in "intikam" amacıyla bıraktığı sanılıyor.

Habervaktim Araştırma-Karıştırma Servisi yine ortalığı karıştıracak, "neresi gerçek, neresi sanal" olduğu anlaşılamayacak ve bazı yorumcularımızın yorum yorum yorulmalarına sebep olacak mizahi bir habere daha imza attı.

İzmit Yuvacık Barajı'ndaki doğal hayatı altüst eden İsrail sazanının kökünü kurutmak için Filistin'den Hamas ve İntifada türü avcı balıkları getirildi. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından acilen ithal edilen bin avcı balığı dün sabah baraj gölüne bırakıldı. Ancak bu gelişmenin Türkiye ve İsrail arasında diplomatik krize neden olabileceği belirtiliyor.

Latince adı "casusus ajanus" olan İsrail sazanları daha önce gölde bulunmamasına rağmen kısa sürede hızla üreyerek yedi balık türü arasında ikinci sıraya yerleşmişti. Bu durumun göldeki yaşam dengesini bozduğunu belirten uzmanlar "İsrail nasıl Ortadoğu'da komşusu müslüman ülkelere karşı soykırım uyguluyorsa, İsrail sazanı da diğer balık türlerine karşı vahşice saldırıp adeta katliam yapıyor. Barajdaki diğer balık yumurtalarını yiyen İsrail sazanı, bu canlıların yumurtalarını da dölleyerek ırk bozukluğuna yol açıyor. Bu yüzden balık sayısı hızla azaldı. Normal şartlar altında burada çok daha fazla balık olması gerekirdi. Tek çözüm yolu, İsrail sazanına karşı savaşacak avcı balıkların acilen göle atılmasıdır" demişlerdi.

Balıkları Sefa Süren bırakmış

Öte yandan bu balıkları Yuvacık Barajı'na kimin bıraktığı konusunda araştırmalar yapan Emniyet uzmanları, İzmit Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Sefa Süren'in izine ulaştılar. Alınan bir ihbar üzerine araştırmayı derinleştiren uzmanlar, geçen yıl geceyarısı baraj gölüne bir kamyonla gelen Süren'in yanındaki kişilerle birlikte suya binlerce balık bıraktığını öğrendiler. Sefa Süren'in bu işi, kendisine barajda yolsuzluk yaptığı iddialarını yönelten hemşehrilerinden intikam almak amacıyla yaptığı tahmin ediliyor.

Bilindiği gibi büyük yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen ve 250 milyon dolarlık maliyeti varken 5 milyar dolara mal edildiği söylenen bu baraj dolayısıyla soruşturma açılmış ancak eski başkan Halk Parti'den milletvekili seçilerek dokunulmazlık zırhına büründüğünden bir sonuç alınamamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri