Bursa, tarihî eserle turist çekecek

Bursa Valiliği, tarihi eserlerle turist sayısını artırmayı hedefliyor

Bursa Valiliği, şehrin tarihi eser potansiyelini kullanarak turist sayısını artırmayı hedefliyor.

İlk olarak Bursa, Bilecik ve Çanakkale'yi kapsayacak "Kuruluştan Kurtuluşa" adlı projeyle bölgenin tanıtımını amaçlayan Valilik, sorun yumağı Uludağ'da yapılacak yeni düzenlemelerle birlikte turizmden daha fazla pay almak istiyor. 

Osmanlı Devleti'nin ilk başkenti Bursa'da, 'anıtsal eski eser' niteliğinde 386 tarihi eser bulunuyor. Bu eserlerden 233'ünü cami, 153'ünü de han, hamam medrese, imaretler oluşturuyor. 

Geçtiğimiz hafta Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı ağırlayan Bursa, turizmden daha fazla pay almak istiyor. Konya'ya geçen yıl 2 milyonun üzerinde turist gelmesi dikkat çekerken Bursa'nın da yıllık 3 milyon seviyesinde turist ağırlaması hedefleniyor. 

Bursa Valisi Şahabettin Harput, şehrin sahip olduğu potansiyele rağmen yeterince turist karşılamadığını ve yapılacak çalışmalarla turizmde atağa geçileceğini kaydetti. 

Özellikle termal turizme yönelik çalışların da hız kazandığını belirten Vali Harput, "Bursa her şeyden önce kültür ve turizm şehridir. Şehrimizin bu vasfını öne çıkaracak projeler hayata geçirilecek. Bu amaçla İngilizce ve Türkçe olarak 155 sayfalık özel Bursa kitabı hazırlandı. Şehrin tanıtımı açısından büyük önem arz eden kitap ilgili yerlere dağıtılacak. Uludağ'la ilgili de hükümetin bizzat ilgilendiği projeler var. Hanlar Bölgesi'nin gün yüzüne çıkmasıyla da şehir merkezinde muhteşem bir tarihi atmosfer oluşacak." diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri