Tanzanyalı film oyuncusu yangında öldü

Türkiye'de çekilen ve İstanbul'da yaşayan bir grup Afrikalının yaşam hikayesini anlatan filmde oynayan Tanzanyalı Abdullah Ramazan (34) Beyoğlu'nda yaşadığı evde geçen hafta çıkan yangında yanarak yaşamını yitirdi.

Tanzanyalı Abdullah'ın arkadaşları yangını şüpheli bulduklarını belirterek soruşturma açılmasını istedi. Ramazan'ın arkadaşları yangından sonra evde tiner kokusu geldiğini ve yangında Ramazan'dan başka kimsenin yara bile almadığını belirtti. Yangın çıktığı sırada evde Abdullah Ramazandan başka birlikte yaşadığı Filipinli kadın, iki oğlu ve bir misafirlerinin bulunduğu belirtildi.

Alınan bilgiye göre olay 25 Aralık günü Tarlabaşı Acin Bahar Sokak 40 numarada bulunan binanın 4. katında meydana geldi. Tanzanyalı Abdullah Ramazan birlikte yaşadığı Filipinli Lucila Macalinao iki oğlu ve bir misafiri ile evde bulunduğu sırada yangın çıktı. Alevler bir anda binayı sararken Abdullah Ramazan dışındaki şahıslar, arka pencereden dışarı çıkmayı başardı. Ramazan ise içerde alevlerin arasında kaldı. Ağır yaralanan Ramazan, hastanede 3 gün tedavi gördükten sonra hayatını kaybetti. Abdullah Ramazan'ın arkadaşları yangını ve yangında sadece arkadaşlarının ağır yaralanmasını şüpheli buldu. Polis yangınla ilgili soruşturma başlattı. Yangın sırasında evde bulunan Filipinli Lucila Macalinao'nun iki oğlu gözaltına alandı.

Geçen yıl İstanbul'da çekilen ve bir grup Afrikalının yaşam mücadelesini konu alan "Joen Joy" filminde oynayan Abdullah Ramazan'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından ülkesi Tanzanya'ya gönderdi. Abdullah Oğuz'un arkadaşları, yangının çıkış şekli hakkında bilgi sahibi olmadıklarını, ayrıca itfaiyenin yangından sonra evde tiner koktuğu bilgisini kendilerine verdiğini söyledi. Abdullah Ramazan'ın evinde tiner gibi yanıcı maddelerin bulunmadığını dile getiren arkadaşları olayın iyice araştırılmasını istedi.

Özel bir ambulansla Adli Tıp Kurumu'ndan alınan Abdullah Ramazan'ın cenazesi arkadaşlarının gözyaşları ve duaları ile ülkesine gönderildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri